Šiwo

Memoriál Stopou bratra Šiwy se prostě bez nás nemůže obejít :-). Jen škoda, že kromě týmů z pořádajícího střediska Stopa jsme tam byli už jen my. Kampak se asi poděly oddíly dalších plzeňských středisek, které se dříve účastnily?

Letos jsme na trasy v okolí Seneckého rybnáka vyslali 7 týmů, neobsadili jsme jen kategorii „starší skautky“. A tak si naši soutěžící (i podle věku) hledali cestu, uzlovali, stříleli z luku nebo vzduchovky, přilepovali svíčky, mazali chleby a řadu dalších věcí. Závod je hodně různorodý a prověří u skautů lecjaké znalosti a dovednosti. Starší i mladší účastníci měli 9 stanovišť „s obluhou“, mladší s trasou po stopičkách a na čas, starší pak navíc během tří hodin po lese hledali i v mapě označená bezobslužná stanoviště s otázkami nebo QR kódy.

A jak jsme dopadli? Mladší skauti vrátili loni získanou putovní plaketu, starší skauti si odvezli domů jinou. A to ještě málem mladší skautky vybojovaly další, stačil jediný krůček na stupních vítězů. Ostatní naše týmy získaly další 2. místo a pak 4. (brambory, prostě pech), 6., 7. a 9. (to byly naše nejmladší, na zkušené).

Tak zase za rok.

— Milan