Víkendovka Rysů

V pátek jsme se kolem páté potkali v klubovně (ve složení: Áďa, Zvdiš, Aleš, Víťa) a rovnou se rozdělili na nákupčí a úklidovou četu. Po nákupu a úpravě klubovny k obrazu našemu se k nám přidal Kubas a jali jsme se večeřet a povídat si. Poté následovaly výzvy (nejen), kdy se Rysové pokoušeli ve dvojicích (přičemž každý mohl používat jen jednu ruku) vystřihnout srdce, zavázat tkaničky a dobráček a udělat klik. Zatímco jedna dvojice se snažila o klik, druhá se rozhodla vypočítat, jestli je to vůbec fyzicky možné. Těžko říct, jestli to kluci vypočítali správně, nicméně klik se nakonec povedl pouze z části (byly ovšem i pokusy o klik ve čtyřech či pěti lidech – bez úspěchu). Večerním programem pak byla čajovna s filmem, kterou nám Tom s Kubou zpestřili přeřezáváním dvou kovových zámků (holt nemáme klíče).

V sobotu jsme si k snídani vyrobili domácí vafle a pak se vydali odnést některé věci z klubovny do sběrného dvora. Koulovačku jsme odložili kvůli modravé barvě našich rukou a přivítali jsme mezi sebou i Anežku. Druhým dopoledním programem byla diskuze na různá témata (např. alkohol na skautských akcích či proč lidé uklízí před příchodem návštěvy, když stejně všichni ví, že za normálních podmínek je zde nepořádek). K obědu jsme měli noky se sýrovou omáčkou a poté následoval larp.

Larp byl situován mezi gangy sicilské mafie. Cílem byla domluva o osudu jednoho záškodníka. Přes mnohé rodinné problémy jsme nakonec rozhodli, že ho necháme žít, ale bude uvězněn dokonce života (holt neměl dělat problémy J).

Po larpu jsme se rozešli na přípravy na maturitní ples, na kterém jsme se (společně s dalšími členy oddílu) opět potkali. Na ples nás pozval Martin Lindner a tématem bylo The greatest showman. Zatančili jsme si, trefili Martina mincemi a kolem druhé hodiny ranní jsme se vrátili na klubovnu.

Neděli jsme opět začali vaflemi, poté nám Anežka pustila hudební hity tohoto roku a započal úklid a loučení.

zapsala Áďa