Vandr Rysů

V 16:00 jsme se v počtu 6 lidí setkali na nádraží a následně jsme už seděli ve vlaku směrem do Jinců. Z Jinců jsme vyrazili po zelené směrem na Křižatky. Po přibližně 3,5 km jsme si našli místo na spaní, a dokonce i ohniště. Já (Zvdiš), Hugo a Áďa jsme postavili plachtu, zatímco Anče, Anežka a Týna vařili večeři (těstoviny s buřty). Po večeři jsme začali z ingrediencí, které přivezla Áďa, péct bábovku v ešusu. Bábovka se sice opekla až za tmy, ale přes svůj vzhled zvnějška chutnala jako bábovka, a to je dobře 😊. Poté jsme uhasili poslední plameny a uhlíky a šli spát.

Další den jsme si udělali budíček v 7:30, sbalili se a vyrazili po modré na Velkou babu, kde jsme si dali svačinku. Následně jsme si přečetli na Fabiánovo lóži pověst a šli dál až k prameni Brdlavka. U pramene jsme čekali na Bohouše, tak jsme si zuli boty a smočili si nohy ve vodě. S Bohoušem a s malou Anežkou v kočárku jsme vyrazili na Studený vrch. Na Studený vrch jsme museli hodně vystoupat, a proto jsme tam došli až na oběd. Na Studeném vrchu je rozhledna, na kterou jsme vystoupali a prohlédli si ji. Poté jsme si dali oběd a zaházeli jsme si s ringem. Po obědě jsme vyrazili dál po červené. Po červené jsme vylezli velmi dlouhý kopec, a šli kolem bývalé protiletadlové základny až na naše další nocležiště. Jelikož hrozilo, že začne pršet, postavili jsme plachtu brzo, a až následně jsme si uvařili rizoto. Spát jsme šli velmi brzo, ale povídali jsme si, takže jsme nakonec usnuli kolem desáté. (celou noc ani nekáplo)

Ráno jsme si trochu přispali, takže jsme vyrazili až cca v 9:30. Kolem 11:30 jsme došli na rozcestí u Červeného Kříže, kde jsme se domluvili, že půjdeme ke klášteru Skalka, který se nachází nad Mníškem pod Brdy. Kromě toho, že jsme si to tam prohlédli, jsme tam zapili Anežčina kocoura, který měl narozeniny. Následně jsme vyrazili na vlak do Řevnic. V Řevnicích jsme našli zmrzlinu U Rysů, takže jsme si tam koupili zmrzlinu a v 13:56 jsme vlakem vyjeli do Berouna a následně do Plzně. Na nádraží jsme si dali pokřik a rozešli se domů.

zapsal Zvdiš