Jurský svět – Zubice v Ošelíně

Pátek 4.6.2021

Výprava začala klasicky na nádraží (v počtu 10 Zubic a 3 vedoucí), ze kterého nás vlak dopravil k Ošelínu. Po nalezení naší chaty jsme začali hned hledat místa, kde bychom mohli postavit přístřešky na spaní. Stavba nám nějakou dobu zabrala a poté přišla na řadu večeře. Dále se představili tři pracovníci z ostrova dinosaurů, přivítali zde příchozí pomocníky a všichni jsme se přesunuli k první hře, kde jsme si vyzkoušeli, jaké to je být vycvičeným dinosaurem s talentem na aportování. Vítězný tým obdržel informační kartičku s dinosaurem, jehož jméno si již nepamatuju. Následně jsme si zapálili oheň a zpívali společně s Ančí, která vytáhla ukulele. Noc část z nás strávila pod plachtou a část pod širákem.

Sobota 5.6.

Sobotní ráno se nemohlo obejít bez rozcvičky, hygieny a snídaně. Následovalo balení plachet a batohů a odchod na průzkum ostrova (směr Volfštejn). Průběžně jsme se osvěžovali kvůli horkému počasí. První zastávka byla ve znamení hry na dinosauří páry. Šlo v podstatě o honěnou, kdy se chytač a oběť střídali po chycení nějaké dvojice. Další aktivita nás čekala na louce a představovala lidské Člověče, nezlob se (včetně vykopávání => chytání). Poté jsme dorazili na zříceninu hradu Volfštejn, kde jsme si uvařili hrachovou polévku a snědli ji v pláštěnkách, protože zrovna začínala bouřka. Cesta zpět na chatu byla celkem rychlá a s jediným cílem – co nejdříve se usušit a zahřát.

V chatě jsme roztopili kamna, obvěsili je mokrým oblečením, převlékli se do suchého a dali si večeři. To jsme ale ještě netušili, že přijde další překvapení. Zaklepala na nás totiž zmoklá družina Ledňáčků, která byla na vandru také zastižena vydatným deštěm a přišla se k nám usušit a přespat.

Večer se Ledňáčci přesunuli do patra my jsme si dali hru, která spočívala v hledání a získávání návnad na dinosaury pomocí plnění různých úkolů. Po hře vypadali všichni unaveně, a tak mohli jít spát, většinu ale probudila nabídka noční stopovačky od vedení Ledňáčků.

Neděle 6.6.

I neděle začala rozcvičkou, hygienou a následnou snídaní. V jakžtakž usušených botách jsme se přesunuli k další dinosauří hře. Tentokrát překonávání výběhu pomocí vybíjení dinosaurů míčem (dinosaury nám zahráli Ledňáčci). Další hru nám ovšem opět zatrhl déšť, a tak jsme se šli schovat.

Po obědě jsme si zabalili, postupně si vyzkoušeli projít trasu podle azimutů a následoval jen úklid a odchod na vlak.

zapsala Áďa