Ošelínská výprava Svišťů (25.-28.9.2020)

Pátek

Wíteč, Ondra, Kečup, Vojta, Tonda, Mudrc. Čechura jsme se sešli na nádraží a jeli do Ošelína (pozn. red.: a co Martin a Johny?). Ve vlaku jsme hráli a povídali si. Pak jsme šli s kopce a potom do kopce, po cestě jsme se zastavili u Milanovo auta a pak jsme se šli zabydlet u chaty. V horním patře jsme z molitanu stavěli různé stavby a nakonec jsme postavili 4-lůžko a 2 lůžka. Večer jsme hráli na kytary a různé hry: herci, předvádění scénky na téma o používání toalety, reklamace, jeden reklamoval, druhý se snažil uhádnout co /osobnosti, jeden hádal, ostatní byli známé osobnosti, které se snažil uhodnout. Pak jsme napsali tenhle zápis a podívali se na videa z předešlých her. Potom jsme si vyčistili zuby a šli spát.

zapsal Vojta

Sobota

Jako každé ráno byl budíček a šli jsme na snídani. Poté jsme se rozdělili do dvojic. První dvojice (Kečup, Ondra) dělala AZ kvíz, druhá plánek domu (Wíteč, Vojta) a třetí (Tonda, Mudrc) pravidla „ošelínské hry“. Pak jsme hráli slepého hlídače a poté někteří šli dělat oběd: kašpárek (Kečup + Ondra). A pak byl odpoledne volný čas: stavění bunkru z molitanových kostek. Po bunkru jsme šli vyrábět stroj času, hledali jsme jeho díly a pak jsme ho sestavovali (pozn. red.: úkolem bylo zjistit, jaký den v týdnu bude kdo plnoletý). Pak jsme zastavovali dveře a skákali do těch molitanových kostek (pozn. red.: člověk by nevěřil, jak dokážou molitanové kostky zabavit)  a někteří (Kečup + Wíteč) dělali večeři: brambuláš (pozn. red.: původně to byla gulášovka, ale přidal jsme do ní zbylé brambory z kašpárka a nebylo jich právě málo…). A pak jsme hráli „ošelínskou hru“ až do 21:30. Před večerkou jsme ještě dodělávali bunkr. (pozn. red.: a po večerce přišlo oblíbené „čumění do mobilů“ – uff)

zapsal Kečup

Neděle

Budíček!!! Po budíčku jsme měli rozcvičku a snídani. Potom jsme si měli sbalit věci. Potom jsme šli k Pavlovickým vodopádům a vyčistili jsme je! Po cestě jsme barvili látku přírodními barvami (pozn. red.: měl připraveno Wíteč a byl to opravdu zajímavý nápad). Došli jsme do chaty (pozn. red.: po 18 km místo plánovaných 12 km, prostě když s mapou v ruce bloudíte, tak holt se nachodíte) a tam jsme se naobědvali (kuskus – Kečup + Vojta). Potom šel Ondra a Wíteč a Johny a uběhli 6,5 km (pozn. red.: Ondra všem utekl, zbylí budou asi dlouho přemýšlet, proč se nechali vyhecovat 🙂). Potom jsme hráli Šiwo (pozn. red.: mělo jít o přípravu na Memoriál Šiwo, který byl ale kvůli koronaviru, bohužel, zrušen), kde jsme dělali úkoly, např. zdravovědu, oheň, rostliny, „paprsky“, uzly atd. Poté jsme udělali 3,5 kg rýže (rizoto, Kečup + Tonda). Potom jsme hráli židličkovanou (pozn. red.: připravil si Ondra) a Kečup 2x prohrál.

zapsal Wíteč

Pondělí

Vzbudili jsme se v 5 hod. ráno. Dělali jsme blbosti do budíčku. Poté jsme uklízeli a štípali dřevo (pozn. red.: a taky ho řezali a stavěli stožár místo padlého, …). Dál jsme hráli Macháčka. Měli jsme k obědu těstoviny s kořením gulášová paprika (pozn. red.: takže si někteří stěžovali, že těstoviny pálí – no jo, když mají Kečup a Johny „plechovou hubu“). Pak jsme umyli nádobí a hráli jsme frisbee. Zametli jsme chodbu a šli jsme na vlak.

zapsal Ondra

Pozn. red.: Asi každý z účastníků ví, co se mu dařilo a co ne a jak fungoval. Příjemným překvapením byla Kečupova kuchyně (kde si odřídil i mytí nádobí). Asi není úplně ztracenej :-). Ze zápisu taky není vidět, že celý pátek a sobotu pršelo, takže ven jsme se pořádně dostali až v neděli. Ale přežili jsme.