Prsten faraona Lapise (23.11.2019)

Nejdříve jsme dojely vlakem na nádraží a dostaly jsme zmuchlaný papír. Měly jsme pohřbít kouzelný prsten Faraona Lapise vedle mrtvé vody. Nejdřív jsme měly najít hřbitov, na kterém jsme dostaly mapu. Šly jsme 12 km a nakonec jsme prsten zahrabaly.

zapsala Kačka

A jak to viděly ty starší:

V sobotu jsme se sešly na nádraží a vlak nás dopravil až do Třemošné. Zde se k nám dostal jakýsi dopis o tom, že máme důležitý úkol: Prsten faraona Lapise, který jsme dostaly s dopisem, donést podle nápověd až k „mrtvé vodě“ a zde ho pohřbít, jinak by faraon povstal a mohlo by dojít k zániku naší civilizace. První nápovědou bylo najít místní hřbitov. Po jeho nalezení jsme teprve obdržely egyptskou mapu, kde byl vyznačen další bod našeho putování a spoustu dalších zajímavě znějících míst.

Dorazily jsme sem, zahrály si na mumie a dostaly vzkaz psaný citronovou šťávou, takže jsme k jeho přečtení musely využít svíčku z KPZ. Podle vzkazu jsme došly k rybníku a zde byl úkol: vyrobte kompas a určete sever, jen tak dostanete další nápovědu. Pomocí misky s vodou, jehly, magnetu a kousku kartonu jsme vyrobily provizorní kompas a splnily úkol. Další destinací nám byla „Tutanchámonova pláň“ = louka, na které dříve proběhlo pár Zálesáckých táborů. Zde jsme dostaly čísla s hieroglyfy a z nich poskládaly vzkaz, že máme jít k měsíční pyramidě. A tak jsme šly.

Cestou jsme potkaly jiné skauty a pro Áďu s Káčou mnoho známých míst.

Na místě jsme po kratší aktivitě dostaly dva papíry (jeden s různými dírami a druhý s různými písmeny). Když jsme je daly na sebe, objevila se slova: „kde býci dávají dobrou noc“, šly jsme tedy do Býkova.

Po dobytí dalšího rybníčku jsme si daly oběd, vyzkoušely si ošetřit zraněný kotník a říznutí a pomocí šifrovacího kolečka dostaly odpověď na další šifru: „Monument boha Hóra“, tam jsme se následně také vydaly. U monumentu jsme dostaly naučný text o Hromnickém jezírku, celkem rychle nám došlo, že jde o naši „mrtvou vodu“, a tak byly naše další stopy jasné.

Když jsme sem došly, daly jsme si společnou fotku, pokochaly se výhledem na barevné jezírko, pohřbily prsten a vydaly se na autobus.

Tím naše cestování skončilo.

zapsala Áďa

 

PS: Asi jste poznali, že šlo o výpravu Zubic :-).