Výprava Káňat na Kosovu Horu (1.-3.3.2019)

V pátek jsme se sešli na nádraží celkem brzo a pak jsme vyrazili na cestu s krabicí Amigo. Amigo se nám rozsypal hned v prvním vlaku, a tak jsme ho rozpadlého nesli několik přestupů. Když jsme dorazily do Kosovy Hory, tak jsme ještě chvíli čekali na majitele klubovny. Chvíli jsme pobyli v klubovně, to jen po dobu, než jsme si uvařili oběd, a poté jsme šli na výpravu za rozpadlým mlýnem v Příčovech. Cesta zpět se trochu protáhla, ale alespoň jsme šli krásnou stezkou okolo potůčku.

V sobotu jsme vstávali asi kolem 9té hodiny a dočkali se příjezdu Heduš a psa. Pak jsme vyrazili na cestu k lomu. Cesta k lomu nebyla zrovna nejlepší, ale to hlavně z důvodu nepříznivého počasí (které zůstalo nepříznivé i po zbytek víkendu). U lomu to bylo pěkné a pak jsme se rozhodli jít ještě k dalšímu lomu, kde to bylo už trošku horší. Kolem byly všude rozpadlé budovy. Vrátili jsme se celkem brzo, takže jsme si zahráli nějaké deskovky a uvařili si večeři.

V neděli jsme měli ještě na nedalekou rozhlednu, ale kvůli výlukám jsme museli jet dřív, a tak jsme si z neděle nic moc neužili.

zapsal Pavouk (a Breptal)