Malá mlsná opice (14. 4. 2013)

Další Malá mlsná opice (soutěž pro světlušky a vlčata) cestovala staletími a na tuto cestu přilákala na Plzeňskou cestu 29 soutěžních oddílových hlídek a 20 neregistrovaných soutěžících. I my jsme postavili 3 hlídky a to včetně Papoušků, pro které je toto prakticky jediná vhodná pořádaná soutěž.

Naše hlídky:
Mágové vody -T.O., Spíďa, Matyáš, Tučňák, Honzík
Fialové špagety – Anetka, Písk, Julča, Šárka, Fanynka
Papoušci – Pavouk, Adam, Dan, Štěpán a Kuba R.

Po ranním nástupu s předváděčkou „opice“ jsme už razili na start. Co nás čekalo? Nejprve složení papírové kostky s liliemi (představivost i těch starších zatím není nic moc, ale nějak to všichni slepili), která zároveň sloužila na trati jako průvodka, pak krádež ohne pralidem (první problém – pračlověk byl tak věrohodný, že se Fanynka rozbrečela), následovalo dokazování šikovnosti a moudrosti ve starém Římě a byl tu středověk a s ním rytíři s meči a sekerami. Teď už jsme byli na Fanynku nachystáni. Kiwísek ji vzal za ruku a než se stihla začít bát, už bojovala. Dokonce jsme nakonec měli jediného jízdního bojovníka mezi pěšáky. V novověku jsme stavěli sirkové koleje mezi městy. Pak přišel dnešek s ním poznávání známých osob (Dáda Patrasová, Michal Nesvadba a další) a na závěr už jen budoucnost, kde naše soutěžící při sbírání palivových nádrží pro jejich raketu pomalu ale jistě vtahovala (lanem) černá díra.

Všechny naše skupiny se snažily, ale, bohužel, ne všichni. Nejmenovaný Papoušek si myslel, že on ostatním pomáhat nemusí. No, doufejme, že s přibývajícími roky mu přibyde i kamarádství.

Po doběhu do cíle nastalo dlouhé čekání (přece jen hlídek bylo hodně). Během něj byla k vyzkoušení především slacklina, ale i provazová lávka, lukostřelba, hlavolamy nebo chůze po kopýtkách. Malí Zálesáci si čekání krátili na různých prolejzkách a houpačkách rozesetých po Homolce.

Závěrečné vyhodnocení nám, bohužel, dort ani jedno z prvních pěti vyhodnocených míst nepřineslo, ale myslím, že se všem závod líbil. A hlavně ti nejmladší si poprvé vyzkoušeli, co to je závodit spolu a že malých skautíků je spousta i jinde, nejen u nás.

— Milan