Povelikonoční výprava na Oblátek (29. 4. – 1. 5. 2011)

Další středisková povelikonoční výprava nás zavedla na přelomu dubna a května do Bradavic … tedy na Oblátek na Střele. Do Bradavic ale také, protože se nesla v duch Harry Pottera.

Na místo dorazilo celkem 25 Zálesáků a 10 členů Šipky. Ti mladší byli rozdělení do čtyř kouzelnických kolejí. Jejich jméno si mohli vybrat sami a podle toho to také dopadlo. Měli jsme Mágy tisíce hvězd (Šéfík, Káča, Džanetka, Filip, Lenka, Koule a Jára), Bambulíky (Kája, Čert, Tom, Martin, Balín a Vojta Císař), Awantýry (Liščák, Breptal, Klára, Áďa, Vanda, Adan a Wafle) a Istari (Honza, Spíďa, Terka, Eva, Kamík a For). Ze starších se zúčastnili Pejťa, Koště, Milan, Majda, Lucka, Míla, Darzí, Smrček (hlavní pachatel programu) a Flekáč.

V průběhu víkendu (dlužno podotknout za objednaného krásného počasí) se pak létalo na koštěti, prondaval člen týmu svislou pavoučí sítí, předváděla týmová kouzla (člověk by nevěřil, kolik práce týmů dá dělat pohyby správně a ještě zároveň), chodilo poslepu podél lana nebo třeba hrál úspěšný famrpál. Kromě kouzelnických disciplín došlo na veverčí ocásky, pampeliškové věnečky (těch žlutých věcí tam rostly závěje), brodění řeky (teda Majda s Šéfíkem se do ní spíš shodili) a vodní bitvy, zahrabávání se do pobřežního jemného písku (zvlášť Honzova písečná záda byla unikátní) nebo kytaru a zpěv.

Pejťa provedla s účastníky i několik úkolů do ekologické soutěže Pan Zelený (deník Šipky pak i uspěl a byl vyhlašovatelem Panasonicem oceněn) a protože kolem bylo pampelišek opravdu spousta, vyhnali jsme se je natrhat a vařili pampeliškový med, který je děěěěsné zdravý. Musí být, když dal tolik práce a měl takovou divnou zelenou barvu. V sobotu večer došlo i na zapálení ohně kouzelnými hůlkami, nejprve těmi velkými v rukou všech a pak těmi malými se škrtátkem. Zpívalo se, ke konci se na „otevřeném“ ohni i opékala třeba jablka.

— Milan

SONY DSC