Vandr do Bezdružic (12. – 14. 6. 2020)

V pátek jsme se sešli okolo 3. hodiny odpolední na terminálu Hl. n. a vyrazili autobusem do Bezdružic. Odtud jsme vyšli směrem k místu, kde dřív stál hrad Falkenštejn. Dále jsme pokračovali podél Úterského potoka. K večeru jsme začali hledat místo ke stavbě přístřešku. Náhodou jsme objevili krásné tábořiště U Bleska. Na tábořišti byla krytá jídelna. Připravili jsme si věci na spaní. Oheň jsme zkoušeli zapálit pomocí pazourku a ocílky. Podařilo se to jenom Koštěti… Uvařili jsme si večeři a šli spát.

V sobotu jsme se probudili brzy, dali jsme si snídani. Už jsme  chtěli vyrazit, ale Koště ještě spal tak jsme ho nechali až se probudí. A pak jsme vyrazili. Šli jsme podle potoka, přes tři brody. A najednou jsem potkali Bohouše, Mirku a malou Anežku. S nimi jsme šli až do Šipína, tam jsme potkali Trollla. Troll nám poradil, že v nedaleké vesničce Mydlovary je hospůdka, ve které si můžeme dotočit vodu. Ve vesnici jsme hospodu nemohli najít, tak jsme si dali oběd z vlastních zásob. Když jsme po hodině šli hledat pitnou vodu, lidé z vesnice nám řekli, že jediná pitná voda je u nich v hospodě a že ji jen tak nenajdeme. Tak jsme jí šli hledat, chvilku nám to trvalo, ale nakonec jsme ji našli. Dali jsme si kofolu  a vyrazili dál. Před Pernarcem jsme vzali mapu a domluvili se, že budeme spát u Žebráckého mlýna. Když jsme našli místo na spaní holky se šly umýt do potoka. Mezitím kluci připravili ležení a ohniště. Holky po cestě nasbíraly dřevo na oheň. Po večeři jsme šli k přístřešku, povídali si a poté usnuli.

V neděli jsem se probudili, nasnídali, sbalili přístřešek a pak jsme se začali zajímat o trasu na vlak. Jelikož vlak byl spěšný, tak stavil v Pňovanech a pak až v Plzni a proto jsme si cestu museli prodloužit o cca 5 km. Tak jsme tedy vyrazili. V první vesnici jsem si chtěli doplnit vodu, ale řekli nám, že voda opět jen v hospodě. Zmrzlinu jsme si dali o několik km dál, kde stál stánek na samotě u silnice. Zastavili jsme se na vyhlídce na Hracholusky a nakonec i v Rájově u přehrady.

Do kroniky Rysů zapsali
— Zvdiš, Hugo a Kája