Vánoce v Tydlidýtii (v Mostě) (13.-15.12.2019)

Pátek

V pátek odpoledne jsme se sešli na nádraží. Ve vlaku (měli jsme samostatný vagón) nám rozdali papír, který jsme si měli přečíst. Ty, co si to přečetli, se nechali vyzkoušet podle listu. Ten, kdo to udělal, dostal zub, ten, kdo ne, zub nedostal (nakonec to všichni dali). Když jsme dojeli na nádraží, tak jsme se rozdělili do skupin, ve kterých jsme cestovali do klubovny. V klubovně jsme se rozdělili, kdo kde bude spát. Spalo se: 1. Vedení, rádci, 2. Rysové, kluci Ledňáčci, 3. Svišti, kluci Liščata, 4. holky Ledňáčci, holka Liščata, Zubice. Poté byl nástup, na kterým jsme zjistili, že Sobulu (náš bůh) je zkráceně Sob a že máme posvátný strom, který bude růst, když budem hodní, a plesnivět, když nebudem hodní. Potom jsme si udělali pelech a pak jsme si mohli povídat. Pak nám oznámili, že k nám přišli zvědové a my je musíme najít a přivést je. Museli nás rozdělit do pěti týmů, což udělali. Když jsme špehy našli a ošetřili, tak se šlo spát.

Sobota

Ráno jsme se probudili a šli na rozcvičku. Na rozcvičce jsme tancovali kmenový tanec. Pak jsme se mohzli nasnídat. Po  snídani byla další rada, kde jsme se domluvili, že když budem hodní natolik a nebudem zlobit, tak budou vánoce. poté jsme šli na výlet po nových pěti skupinách. Když jsme se vrátili, byl oběd, ke kterému byly těstoviny se špagetama našťouchanýma do párku (alias „chobotničky“) a omáčkou. Po obědě tak kdo chtěl, hrál mravence v marmeládě. Dělali jsme výzdobu, scénku, jmenovky, roztácovali cukroví. Po dodělání jsme se koukali na vtipnou scénku. Pak byla štědrovečerní večeře. Zpívali jsme koledy, rozdaly se dárky a dojedlo se cukroví a šlo se spát (nejlepší dárek měla Džanetka, táborové video).

Neděle

Ráno jsme při rozcvičce dodělali rytmus. Potom jsme dělali krmítka z pomeranče, které jsme odnesli na kopec. Poté s ezačalo uklízet. Když si všichni dobalili, hráli jsme Pružinky. Potom jsme se rozdělili do stejných skupin jako v pátek a odjížděli jsme na nádraží, kde jsme nastoupili do našeho samostatného vagónu, kde někdo spal, někdo hrál Kontakt a někdo si povídal. N anádraží si nás rozebrali rodiče a šlo se domů.

zapsal VíteL