Ameriky (3.-5.5.2019)

V pátek 3.5. vyrazila Káňata s rádci na Kubrichtovu boudu, což je výšková stanice CHKO. Dříve než dorazili na nádraží, byla pro ně připravena městská hra. Ve čtvrtek večer každý z nich dostal dopis s tím, že se mají sraz místo na nádraží, ale na různých místech v Plzni. Postupně se spojili do větších skupinek a v cca pětičlenných skupinkách se vydali na nádraží, kde jim Breptal předal lístky a všichni odjeli vlakem do Berouna. Po cestě ve vlaku samozřejmě dostávali úkoly. V Berouně všichni přesedli na osobák do Prahy. Vystupovalo se v Srbsku, kde se připojili i zadavači úkolů a městské hry a sešlo se tak všech dvanáct účastníků.

Poté jsme vyrazili směr Kubrichťárna. Cestou jsme si vyzvedli klíče. V Kubrichťárně jsme si jen odhodili věci a vyrazili se ještě podívat na Bubovické vodopády. Jelikož vodopádům voda chyběla, tak jsme si radši zalezli do nedaleké jeskyně a poslechli jsme si jednu z Hagenových pověstí. Pak už jsme jen vylezli nad údolí, pokochali jsme se výhledem a vyrazili jsme zpět na Kubrichťárnu. Kolem té jsme jen prošli do jiné jeskyně, kde jsme si poslechli pověst vážící se k této jeskyni, a odtamtud jsme se vrátili už opravdu do spacáků. Tam jsme si poslechli pár dalších pověstí a odebrali se ke spánku.

Ráno jsme vstali kolem osmé a udělali jsme si snídani. Po snídani vyrazili Míša s Ýtým napřed a připravili nám stopovačku, která končila před Kamenskou štolou. V Kamenské štole jsme si zahráli hru. Hra nás přenesla do doby aktivní těžby, museli jsme vozit dělníky, odvážet vytěžený materiál i řešit problémy jako rozbitá lokomotiva. Té jsme museli přivést různé náhradní díly a samozřejmě opraváře, kteří opravili lokomotivu a namontovali náhradní díly. Domlouvali jsme se vysílačkami. Celou těžbu řešil jeden dispečer, který byl na začátku jedné ze štol. Hra skončila závalem na začátku hlavní štoly, kde jsme  uvízli všichni.

Po této hře jsme se rozdělili na dvě skupiny, kdy Čiky, Džanetka a Týna vyrazily připravovat oběd a ostatní jsme ještě cestou zašli do štoly Růží, která v okolí Malé Ameriky slouží jako velká popelnice. Celkově jsme ze štoly vytáhli sedm velkých odpadkových pytlů. Poté jsme se všichni přesunuli na oběd. K obědu jsme měli špagety.

Po obědě jsme si udělali volnější odpoledne, při kterém jsme si zahráli BANG a zbytek si popovídal u kamen. V půl páté se rozloučily Mája, Áďa a Cipísek, které musely na neděli do Plzně. Mezi pátou vyrazili dobrovolníci (Breptal, Míša, Ondrajda, Ýtý a Martin) na večerní výlet. Cestou jsme se podívali jak na méně známé lomy jako Černý a Červený lom, kam se Míša a Breptal vrátili přesně po roce, dále jsme šli vylovit zapomenutou lopatku z již zmíněné štoly Růží. Pokračovali jsme kolem Malé Ameriky, Kanady a Mexika. Na Velkou Ameriku jsme došli již za tmy kolem deváté. Tam odtud jsme vyrazili přímo směr Karlštejn. Z Karlštejna jsme ještě jednou obešli Malou Ameriku a došli rovnou zpět na Kubrichťárnu. Tam jsme si ještě chvíli povídali a šli spát.

V neděli jsme se vzbudili až kolem půl deváté a nasnídali se. Po snídani jsme si zabalili a se všemi věcmi jme vyrazili směrem na Alkazar. Cestou jsme si prošli ještě lom Na Chlumu. Když jsme dorazili na Alkazar, tak jsme vyndali vařič a ohřáli jsme fazole, které jsme měli k obědu. Tam odtud jsme se přemístili do jedné z místních štol, kde jsme si zahráli bojovku. Cílem hry se bylo dostat ven ze štoly. Rozdělili jsme se na tři vyrovnané skupiny a dvě měly za úkol dostat se ven jako první a třetí se jim snažila v tom zabránit. Každý měl tři hadráky, když někoho trefil hadrák musel jít znovu od počátečního bodu (celkem měl každý 2 životy) a dále každý měl krabičku sirek a dvě svíčky. Celkem jsme zahráli dvě kola a pak už jsme spěchali na vlak. Do Plzně jsme dorazili v 16:50.

zapsal Martin