Svojsíkův závod – okresní kolo

Ačkoliv byla naše domluva, že začneme u Košuteckého jezírka na stanovišti H, začali jsme v Lobezským parku na stanovišti E. Nejdříve to vypadalo, že nestihneme dojít do cíle včas, protože jsme byli zprvu zmatený a docela pomalí. Na každém bodě na mapě označeným B – H bylo stanoviště a na bodě A a dalších byly i brány. Brány byly úkoly pro jednotlivce, který byl v daném úkolu nejlepší z týmu. Každý člen týmu musel udělat 2 nebo 3 brány. Brány byly například běžec, logik, historik, přírodověděc, … a nebo manažer = rádce týmu i operátor: tomu zavolali organizátoři a fotograf, ajťák: ten fotil a pak dával fotky do počítače.

Nakonec jsme se umístili na 2. místě a tak postupujeme do krajského kola. Za 2. místo jsme dostali frisbee a bumerang a každý jsme si vybral 1 svou cenu.

PS: Tento závod se ve 2 věcech lišil od jiných závodů: 1. byl ve městě, 2. byl na 1 den

— do kroniky Rysů zapsal Zvdiš Žinka

 

Svojsíkův závod je závod skautských družin konaný po celé republice. Ověřují se tam nejen skautské znalosti a dovednosti, ale i týmová spolupráce. Mimo to probíhaly takzvané brány, což byly úkoly pro jednotlivce – zde bylo  důležité se především domluvit, kdo z družiny v čem vyniká a rovnoměrně mezi sebe úkoly rozdělit. Jedním ze společných úkolů bylo například nakoupit v obchodě potraviny podle seznamu a pak si z nich uvařit společný oběd.

— Koště