Druidovice (1.5.2019)

Letošní Čarodějnice měly být v celoročním duchu Asterixe. Ostatně druidové taky trochu čarovali, takže nakonec šlo o Druidovice (nebo, jak bylo na pozvánce, Druidovivce :-)). Situaci ještě zkomplikovalo, že nedlouho před akcí na Krkavci, našem tradičním čarodějném místě, hořelo a prostor byl střídavě uzavřen/otevřen.  Takže došlo k operativnímu přesunu do Zábělé.

Na konečné trolejbusu se sešlo 23 mladších a 8 starších členů oddílu. Chvíli jsme si zahráli na blízkém hřišti a pak přejeli autobusem do Bukovce. Pak už došlo na vlastní nohy.

Vyrazili jsme po turistické značce do zábělského hvozdu. Na první zastávce jsme si vyrobili druidské vousy. O chvíli později narazili místní Galové na Římany a nastalo taktizování, jak se dostat přes jimi hlídané území. Po dalších krocích jsme se zastavili na jídlo a „výpal“ květináčů pro tajné byliny. Ty jsme museli nejdřív ukryté najít. Dvě skupiny své zahrabané květináče našli bez problémů, ten třetí asi někam odešel (po další soukromé výpravě se ukázalo, že zřejmě při hrabání dostal ránu lopatkou, kterou nepřežil, a trosky nikdo v suti neobjevil). Aby to nebylo jednoduché, Breptal sice měl jeden náhradní, ale Liška zase pro změnu dokázala jeden rozbít (kdysi se tomu říkalo „volšový ručičky“).

Během další cesty jsme s drobným deštěm otrhávali lžičkovník, pronášeli věci přes římskou celnici (celníci hledali zboží a kontrolovali naše cestovní doklady), získali hlínu do květináčů, do nich zasadili dříve získaná semena tajných bylin a zalévali rostliny vodou (že jsme našli v „bažině“ rostoucí lahve s „vodou“, dobrá, ale pokus o oddělení oleje a vody v lahvi pomocí tekutého mýdla nám nějak nevyšel). Pak už jsme se dohnali po zrušených kolejích zpět do Bukovce a busem do Doubravky. Protože jsme měli před rodiči náskok, využili jsme ještě blízké prolejzačky, kolotoče, houpačku a ti znavenější lavičky.

A byl tu konec, rodiče a ahoj zase na schůzkách.

Mimochodem, v klubovně ve dvou květináčích, které přežily, roste cosi zeleného. Kupodivu. jen těžko říct, jestli jsou to ty tajné byliny, co jsme zasadili, nebo nějaké jiné :-).

zapsal Milan