Výprava do Stříbra (16.3.2019)

Ráno jsme přijeli na hl. n. v Plzni. Vlakem jsme přijeli do Stříbra, kde jsme bloumali, kudy jít, tak jsme šli k mapě. Až jsme to zjistili, kudy jít, tak jsme se vydali na cestu. Když jsme přišli k hornickému muzeu, tak jsme chvíli svačili. Pak jsme šli do podzemí a někde na konci jsme šli s našima vyrobenýma lucerničkama, který jsme si vyrobili. Pak jsme šli nakupovat suvenýry. Pak jsme pospíchali na vláček. Byli jsme ještě asi hodinu v klubovně a někteří šli hrát ven vybíjku. Když jsme se vrátili do klubovny, tak uběhla jen chvilička a šli jsme domů.

zapsal Kečup

Pozn. red.:

Účastnili se Svišti (Saksána, Dáda, MP3, M1, Kečup, Cihla, VíteL, WíteČ, Ondra, Filip), Zubice (Kája, Barča, Julča, Sofča, Terezka) a tři postarší (Míša, Áďa, Milan).

Pod viaduktem před skanzenem se díky nám objevila dílna. Ze sklenic a drátu jsme vyrobili pro skupinky permoníků lampičky na svíčku. Ty nám pak průvodce dovolil použít i ve štole.

Ve štole byla řada zajímavých zastávek, např. s velkými krystaly nebo s netopýrem zavěšeným nad našimi hlavami.

U skanzenu nás za neustálého kapání shůry svezli důlní mašinkou po blízkém okolí.

Suvenýry kupovaly hlavně holky (teda především Kája), šlo o krystaly různých hezkých hornin.

Výprava vedla za permoníky, ale déšť nám cestu ze Stříbra dál rozmluvil a donutil nás k ústupu do Plzně k deskovkám a, protože mezitím pršet přestalo, k té vybíjené.