Kalamary Vary (5.-7.4.2019)

V pátek jsme se sešli na vlakovém nádraží. Na výpravu jsme jeli z Káňat já (Džanet), Martin a Ýtý.  Jako doprovod s námi jel Breptal a Honza. Účast byla velmi malá z důvodu blížících se přijímaček.

Cesta vlakem trvala asi tři hodiny, ale když jsme dorazili na okraj Varů, kde jsme byli ubytovaní v budově s klubovnami vodních skautů, byli jsme mile přivítáni paní správkyní. V pátek už pak žádný program nebyl, jelikož jsme přijeli pozdě večer.

V sobotu ráno jsme se vydali na procházku po okolí (např. na Svatošské skály) a do Globusu, kde jsme nakoupili na oběd. K obědu jsme měli domácí noky se sýrovou omáčkou. Po krátkém odpočinku jsme vyrazili do centra na ochutnávku pramenů, které ale moc dobré nebyly (kdo by taky chtěl pít železitou teplou vodu). Do našeho ubytování jsme se vrátili až k večeru, a tak jsme si k večeři udělali krupičkovou kaši a zahráli si Dominion (netradičně s pěti hráči).

V neděli ráno jsme si po snídani zahráli ještě jednou Dominion (tentokrát ale ekonomickou verzi, né tu útočnou). Pak už následoval jen úklid, oběd a odchod na autobus. Cesta zpátky byla sice taky dlouhá, ale kvůli výluce jsme přestupovali víckrát. I když nás na téhle výpravě nebylo mnoho, myslím, že jsme si ji všichni moc užili.

zapsala Džanetka