Výprava Káňat do Horní Břízy (9.-11.11.2018)

(Pozn. red.:  Trochu opožděný zápis, který pořád někdo psal a psal a … až se nakonec našel někdo jiný, kdo kronikový dluh srovnal. Díky za to.)

Pátek

V pátek večer jsme se sešli na nádraží a vyrazili vlakem do Horní Břízy (Džanetka, jelikož neumí číst, jela sama vlakem před tím naším, tak si chvíli počkala :-)), kde jsme se ubytovali. Vyrazili jsme na noční prohlídku okolí (nádraží, fotbalové hřiště, les a hřbitov) a potom už nezbývalo nic jiného než jít spát.

Sobota

V sobotu ráno jsme si zahráli nějaké hry a po obědě jsme vyrazili směr Třemošná na naše bývalé tábořiště (ráno ještě dorazila Týna). Cestou jsme si povídali a vyhýbali se po honu rozbahněným polím. Když jsme se blížili k bývalému oddílovému tábořišti u Třemošné (2009-2011), začal nám Breptal vyprávět svoji příběhy spojené s místem. Když jsme dorazili na tábořiště, připojil se k nám Ignor a začali jsme hledat pozůstatky po našem táboření. A taky že jsme našli. Byli to lávky, které Breptal otestoval a kupodivu stále drží. Potom jsme vyrazili k rybníku, kvůli kterému už tam nemůžeme tábořit. Potom k místu, kam jsme se prý chodili koupat, cestou jsme přemluvili Ignora, aby u nás i přenocoval, a tak jsme vyrazili k nim, aby si Ignor vzal věci. A pak přes Záluží zpět. Večer jsme měli úvodní hru do celoročky, která se Breptalovi moc povedla, a potom jsme se najedli a šli spát.

Neděle

V neděli ráno se všem rozezněly telefony. Všichni to s dojmem, že to je budík, položili, až na Breptala, který tomu věnoval pozornost, a tak se zjistilo, že přijel Milan. Potom jsme se nasnídali zahráli, si pár her, do kterých jsme zapojili i Milana. Následně Milan s Ignorem odjeli, my jsme se naobědvali, uklidili a vyrazili do lesa kde jsme si zahráli nějaké hry. A pak už následovala cesta domů.

 zapsal Ýtý