Středisková povelikonoční výprava (6.-8.4.2018)

Pátek

V pátek po Velikonocích jsme se sešli na nádraží a vlakem jeli na skautskou základnu v Roztokách u Prahy. Ve vlaku jsme hráli různé hry, takže nám cesta hezky utekla. Když jsme přijeli na nádraží v Roztokách, odnesli jsme si své obrovské nabalené batohy na základnu, tam jsme si vybalili věci a večer jsme se rozdělili na týmy.

Vedoucí nám zahráli scénku o Phileasi Foggovi. Pak jsme hráli na tohle téma bojovku. Museli jsme si znovu zabalit všechny věci a cestovali jsme kolem světa, museli jsme jít na celní prohlídku, k doktorovi a pak zpátky na nádraží. Bojovku vyhrála naše skupina s Písk. Potom jsme šli spát.

— Liška

 

Sobota

Ráno jako obvykle začalo rozcvičkou a snídaní. Dopoledne jsme měli stopovačku, při které jsme sbírali indície a za pomoci těchto indícií jsme hádali název státu.

Po obědě jsme z kelímků, balónků a novin vyráběli bubínky. Následovala hra Bang a Hahehi. Ve volném čase jsme hráli vybíjenou a dozdobovali bubínky.

Odpoledne jsme celé strávili na dlouhé cestě městem a večer jsme chodili po areálu, kde jsme hledali papírky, díky kterým jsme nacházeli další papírky a na závěr našli ztracenou dámu. Pak ještě nějaká poznávačka lodí a úprk na lodi před panem X a Fixem.

Do spacáků jsme se dostali až kolem desáté hodiny.

— Anče

 

Neděle

Ráno kolem osmé hodiny byl budíček a hygiena, poté následovala hygiena a snídaně. Bylo hodnocení předešlých aktivit a dostali jsme čas na sbalení.

Po chvíli si pár rádců přišlo pro Káňata, odvedli je kousek od ubytování a přivázali Káňata ke stromu. Zbytek skupiny bez Káňat (neboli vedoucích skupin) šel na kratičkou stopovačku a na konci stopovačky si museli jít pro své vedoucí skupin, kteří byli přivázáni ke stromům. Ale nebylo to tak jednoduché, vedoucí skupin hlídali rádci aneb indiáni, kteří hlídali, ať se tým nemůže dostat ke svému vedoucímu. Cílem hry bylo vedoucího skupiny vysvobodit a co nejrychleji s ním dojít do tábora.

Když byla ukončena tato aktivita, začalo se uklízet a mělo se naučit přísloví v japonštině ve volném čase. Jakmile se douklízelo, vyrazili jsme na vlak.

Po cestě vlakem už následoval jen pokřik, rozloučení a rozchod. Za mě to byla moc vydařená akce.

— Písk

Text k zapamatování (zastávka v Japonsku): Inu wo utsu ni wa, tsuneni jó ga arimasu. = Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.