Zálesácké vánoce (8. – 10. 12. 2017)

Pátek

Sešli jsme se na vlakovém  nádraží v Plzni a nasedli na vlak směrem na Prahu. Ve vlaku jsme zabrali kupíčka v celém vagónu. Vedoucí nám cestou rozdali šifry, které jsme luštili. Jinak jsme si povídali a cesta příjemně utekla. Když jsme dorazili na hlavní nádraží v Praze, přestoupili jsme na metro a tím jsme jeli sedm stanic. Náš cíl byla klubovna v parku na okraji Prahy (kousek od Michelského/Kunratického lesa).

V klubovně jsme se rozdělili do třech pokojů. Vybalili jsme si věci a zatopili v kamnech. Poté jsme měli sraz ve společenské místnosti, kde jsme si navzájem vyráběli jmenovky. Taky jsme lepili  papírové řetězy na výzdobu klubovny.

Po večeři jsme ještě dlouho povídali ve spacácích.

— Víťa Šonka

Sobota

Budíček byl v 7:30 a hned byla zajímavá rozcvička (spíše pár her). Po snídani byla hra s krami. Každý tým měl kus igelitu a postupně ho překládali až do té doby, než všichni z kry spadli. Po malé pauze každý tým dělal oběť, aby se bohové slitovali a dali jim sníh. Proto jsme dostali vatu a roličku od toaletního papíru, ze které jsme měli vyrobit ledního medvěda. Toho jsme museli odnést na obětní desku. Každý tým šel podle mapy ke čtyřem bodům a u čtvrtého musel obětovat medvěda. Poté měl každý tým jinou cestu zpět na chatu.

Pak se odpočívalo a vedoucí a rádci připravovali společenskou místnost na večer. Když už bylo vše připraveno, každý se oblékl do kroje, vzal si řízek a sedl si na své místo, kde dostal bramborový salát. Teprve když všichni dojedli, šlo se ke stromečku zpívat (s krásným výhledem na Jižní spojku). Nastalo to, na co se všichni těšili, přišel Ježíšek. Zbytek večera byl už dost volný, někdo pouštěl lodičky a někdo už šel spát. Tím skončil náš vánoční večer.

— Týna

Neděle

Ráno byl budíček v 8:00. Pět minut jsme měli na převlečení a na rozcvičku a pak jsme si mohli asi 25 minut balit. Po snídani jsme si dobalili a ten, kdo měl sbaleno, šel ven hrát hry. Venku jsme hráli Vlk, zajíc a seno, měli jsme hrát fotbal, ale místo toho jsme hráli kolíkovanou, která skoro všechny bavila, i když jsme jí nedohráli kvůli hromadné fotce. Potom jsme odcházeli dovnitř, kde jsme si vzali krosny a šli jsme na metro na stanici Kačerov. Jeli jsme na stanici Hlavní nádraží, kde jsme museli počkat asi tři čtvrtě hodiny na vlak do Plzně. Vlakem jsme nakonec jeli jinou trasou přes Krč, protože u Smíchova se stala nehoda. Do Plzně jsme nakonec přijeli o 15 minut později. Na nádraží v Plzni jsme se rozloučili a odešli jsme domů.

—  Vítek L.