Svojsíkův závod – krajské kolo (5. – 7. 6. 2015)

V pátek jsme se sešli na nádraží (Áďa, Čiky, Terka, Elisa, Aneta, Wewerka a já plus Majda s Tomem) a vyrazili do Přeštic. Když jsme dojeli, šli jsme na základní školu Josefa Hlávky, kde už na nás čekal Milan. Na nástupu nám řekli program a po nástupu následovala aktivita Chléb a hry. U nás na stanovišti měli skládat kostky a krabičku. Z ostatních stanovišť se nám nejvíc líbilo to skupiny DHLTPVJE, kde jsme ochutnávali chleba a měli jsme určit, jestli je pšeničný nebo kukuřičný…

V sobotu jsme po nástupu s Juliem Caesarem na koni dostali mapy a přidělili nám vedoucí od BRUSINEK Raka a Lucku jako doprovod. Oba byli moc milí a přátelští. Stanovišť bylo celkem deset (stavba stanů poslepu, lanové aktivity, vyhledávání informací, zdravověda, …). Bylo nehorázné vedro a když jsme přišli na tábořiště Drnovka, kde jsme měli nocovat, byli jsme rádi, že je tam rybník. V deset hodin večer začala dobrovolná noční hra, ale my jsme byli rádi, že už nic dělat nemusíme … Radši jsme si dali koláče a meloun :-).

V neděli pokračoval závod, akorát trochu jinak. Bylo to 10 stanovišť, tentokrát pro jednotlivce, např. divadlo, Minerva, zručnost s nářadím, poznávání pojmů, psaní proslovu, plavba na lodi, překážkovka, řešení šifer, strategická hra s figurkami, ….

Po skončení byl oběd a po obědě vyhlašování. Byli jsme šestý. Samozřejmě každý z nás chtěl, abychom byli aspoň třetí, ale byli jsme taky i rádi, že už nikam nepojedeme. Odpoledne jsme šli na autobus, který nás odvezl na nádraží do Přeštic k nanukům. Pak jsme se naložili do vlaku a odjeli do Plzně.

Svojsíkáč byl super a jedna z nejlepších věcí na tom je, že Elisa dostala přezdívku Lečo!!!!!!

— Káča