Cyklovýprava „Tři plzeňské vrcholy“ (2. 5. 2015)

Počasí ráno druhého májového dne nevypadalo moc povzbudivě a nebylo jasné, zda pojedeme mezi kapkami deště nebo budeme mít slunce nad hlavami.

Sraz cyklistických příznivců z řad Křižáků (Terka, Káča, Čiky, Johy) se skupinou roverů (Breptal, Honza, externista Filip) pod vedením svérázného cyklisty Koštěte (pozn. MK: jedoucího na skládačce) a Mirky a, samozřejmě, dokumentaristy – fotografa Milana byl v 9 hodin ráno na konečné tramvaje číslo 4 na Košutce.

Počasí nás velmi překvapilo a po napínavém startu na první vrcholový cíl Krkavec začalo svítit sluníčko (pozn. MK: „když si to počasí umíte objednat … :-)). Dorazili jsme na Krkavec, i když cesta byla náročná a složitá, jelikož se 3 dívky ztratily (pozn. MK: když máte jet po modré, ale kecáte a jedete po zelené, snadno se ztratíte), ale zdárně se našly a po 1 hodině byli všichni v cíli. Na prvním vrcholu nemohlo chybět občerstvení a po krátkém odpočinku jsme si zahráli poznávačku ptáků (pozn. MK: podle obrázků i podle hlasu, to byl masakr).

Pak jsme vyrazili na další vrchol naší trasy, Chlum. Na Chlumu následovala opět pauzička s občerstvením a šifrovací hra. No a pak vzhůru na Vyhlídku a dál a dál.

Při cestě na třetí vrchol, Radyni, jsme se všichni pořádně zapotili. Asi tím, že cesta na vrchol Radyně byla více kamenitá a sem tam pořádný kořen a balvan. Všichni jsme to však zvládli a v cíli jsme si dali dobrou odměnu za dobrý sportovní výkon.

Výprava byla fyzicky náročná, ale sportovní zážitek silnější.

— Johy