Malá mlsná opice bojuje s piráty (12. 4. 2015)

V neděli 12.4., zatímco se ti starší bavili na povelikonočce, se ti mladší, tedy z řad Svišťů (3) a Papoušků (7) a s jedním skorosvištěm z řad rodinných příslušníků vydali na další ročník Malé mlsné opice. Tu bylo tentokrát nutné zachránit před piráty. Vytvořili jsme 3 družstva: Žraloky z Karibiku – Honzík B., Kuba S., Martin, Star Wars – Kuba R.,Kuba F., Kryštof, Honzík P. a Želvičky – Julča, Pískle, Majda a Sofinka.

Po společném nástupu se začalo startovat. Družstva vyrážela po 5 minutách, poslední vyběhli chvíli před polednem. Na trati během asi 40 minut zvládli několik stanovišť – poznávali stromy, houby, uzly, bojovali s piráty, stříleli na vlajky a další. Úkoly a jejich splnění byly podstatné pro celkové výsledky, čas byl spíše pomocný.

Některé úkoly nám právě nevyšly, ale co se týče rychlosti byli Žraloci tak rychlí, že jim jejich doprovod Džanetka sotva stačila. Než se na trati vystřídala všechna družstva, mohli si všichni zahrát s piráty karty, kostky, hry se sirkama a vyzkoušet provazovou lávku.

Pak už přišlo vyhlášení výsledků. Bohužel, dort pro vítězný tým zamířil jinam, ale i tak to byl hezký den.

— Džůlie