Ze Srbska do Ameriky (7. 6. 2014)

Výprava družiny Křižáků (Áďa, Čiky, Káča, Anetka, Terka, Elis, Milan + Pepík a ještě jeden Milan s foťákem) vyrazila vlakem z plzeňského hlavního nádraží do Berouna, kde jsme přestoupili na vlak, který nás odvezl na zastávku Srbsko.

Odtud jsme se pomocí mapy navigovali po žluté stezce až ke Králově studni, kde jme si dali pauzu na svačinu, chvíli jsme seděli a prohlíželi si krásu lesa, který nás obklopoval.

Po přestávce jsme opět vyrazili na cestu, bylo docela vedro, takže jsme často doplňovali tekutiny a hledali místa ve stínu . Pomocí buzoly nás Terka vedla skrz les přes velký krpál směrem dolů, byl to celkem záhul,ale zvládli jsme to a dostali se k Bubovickým vodopádům, kde jsme hráli, kdo nejdýl vydrží mít ruku v ledové vodě.

Dál jsme měli namířeno k Malé Americe, cestou jme se však rozdělili na dvě skupinky, jedna skupina šla dále po cestě a druhá se šla podívat na nedaleko vzdálenou jeskyni. Jeskyni jsme však nenašli, podle mapy jsme na ní přímo stáli, ale nebyla tam, nebo byla někde hluboko pod námi. Tak jsme sešli na cestu, kde na nás už čekala druhá skupina a vyrazili jsme dál, opět jsme se rozdělili na dvě skupinky, protože se naše skupina zdržela na cestě a když jsme došli na rozcestí, spatřili jsme šipku označujíci cestu, kterou se máme vydat, kterou nám zde zanechali naši kamarádi, těchto šipek bylo víc (pozn. MK: a pro kecání jich řadu přehlídli 🙂) a dovedli nás až k Malé Americe, kde na nás už čekali ostatní.

Poté jsme se vydali na Velkou Ameriku, cestou jsme se stavili v Kanadě a Mexiku. Až jsme došli k Velké Americe, měli jsme na ni krásný výhled, sedli jme si a odpočinuli si. Jakmile jsme nabyli sil, vyrazili jsme, šli jsme přes pole do vesničky jménem Mořina, kde jsme si sedli v místní hospůdce Na Růžku a dali si něco k osvěžení (kofola, nanuky, ovocná dřeň). Osvěžili jsme se, doplnili zásoby vody a dali se na cestu . Na vlakové nádraží jsme šli okolo hradu Karlštejn, kde bylo spoustu turistů. Vyčkali jsme na vlak, který nás pak dovezl domů.

— Elisa