Přespávací výtvarno (5. – 6. 4. 2014)

Na první sobotu v dubnu jsme naplánovali výtvarné odpoledne. Naše světlušky chtěly pořád něco vyrábět, tak proč ne. Jenže s návrhem na akci přišel dotaz: „A můžeme v klubovně přespat?“ Nu což, plán jsme rozšířili do nedělního dopoledne.

Holky se po obědě sešly všechny kromě dvou závodících kdesi v aerobiku, tedy 11 (plus Čiky a Milan). Zahájili jsme výrobou kolíčkových zvířátek a pak jsme konstruovali papírovou dráhu pro kuličku. Vedla přes tři stoly, zatáčela, měla své mosty… Abychom nebyli celou dobu jen v klubovně, vyrazili jsme pak do parku. Došlo na všem známou hru na jelena, oblíbená „rajčata“ (tady vznikly trochu spory, jak už to mezi holkama bývá), hru „na krále a šaška“ (mnohé ji neznaly, přesto se docela taktizovalo), chobotničky, na čísla a písmena a přeskakování lana.

Po návratu do klubovny jsme něco zhltli a na řadu přišla enkaustika (to umažete horkou žehličku voskovkama a pak to otiskujete na čtvrtku). Přes nebezpečnost horké žehličky měl jedinou spáleninu Milan. Pak už se začalo šeřit a přišel čas na slíbený večerní film. Holky postavily židle do oblouku kolem počítače a už to jelo, Ledové království. Když skončilo, zdálo se, že většina ještě nechce spát, a tak jsme dali bonus, film Croodsovi. To už jsme ale leželi všichni ve spacákách. Mnohým, hlavně Milanovi, se to stalo osudným. Usnul a další uměleckou produkci zvukově rušil.

Ráno jsme sbalili doupata (místo rozcvičky jsme si zahráli twister), posnídali, zahygienovali si a ještě před velkým úklidem nastal čas na Džanetkou donesený a vysvětlený quilling (naskartujete na proužky barevné papíry, ty stočíte do kroužků a slepíte). Vznikali motýli, moucha, labuť a řada dalších výtvorů. Abychom nezapomněli, přišly se na nás podívat naše aerobičky, které v sobotu večer utržili v závodech vítězství. A přes určitou nedůvěru se Cipískovi podařilo na místě splnit tři body do nováčkovské zkoušky.

A byl tu konec. Dav se vrhnul na dobalení věcí a převedení chaosu zpět do podoby klubovny. Naše „uklízečky“ je třeba pochválit, dopadlo to lépe, než jsme čekali. A byl čas k odchodu. Rozprchli jsme se ke svým nedělním obědům. Zdá se, že se akce líbila (i přes náročnější noc :-)).

— Milan