Povelikonoční výprava (5. – 7. 4. 2013)

V pátek jsme jeli vlakem z Plzně do okolí Karlových Varů. Cestou vlakem jsme měli za úkol ve skupinách vyluštit různé rébusy. Když jsme vystoupili z vlaku, museli jsme ještě asi 1,5 km k místu, kde jsme se měli ubytovat. Když jsme dorazili do domu, tak si každý musel najít postel nebo místo, kde by mohl spát, což bylo trochu chaotické.

Další den jsme šli na okružní procházku po Karlových Varech. Kolonáda, Jelení skok, Velké zřídlo, ochutnávka prý léčivých vod, … Na té procházce jsme se zdrželi o 2 hodiny déle než jsme měli, takže jsme měli oběd o dost posunutý.

Po návratu na základnu tedy každý dostal vytoužený oběd, klasicky těstoviny s rajčatovou omáčkou. Po najezení následovala větší pauza, vyplněná výrobou kofoláčků (voodoo panenky), a příprava večerního ohně (buřťáku). Na tom se aktivně podíleli všichni starší 13ti let a pod taktovkou Johnyho a Adana oheň opravdu vznikl a byl dokončen včas. Ten přístup se cení, někteří nejmenovaní by pouze brblali a oheň by nebyl. Po ohni jsme se přesunuli dovnitř, kde byl společenský večer vyplněný reklamním blokem a následnou večerní Partičkou.

Poté byl zase menší blok reklam, kytary a odcházení na Danči připravenou hru. Jakmile se všichni zúčastnili (bylo to po skupinkách), tak se šlo na kutě.

Byla tu neděle a s ní spojený úklid/odjezd. Vše probíhalo celkem hladce, takže se před obědem stihl ještě program venku, kde každý uplatnil svojí roli, kterou si zvolil ve vlaku. Někde se muselo pinkat s pingpongovým míčkem, jinde napsat všechny prezidenty ČR. Po ukončení tohoto programu byl oběd, dobalení posledních věcí a pomalý odchod na Dolní nádraží v KV, odkud nám jel autobus. Pan řidič byl tou kopou dětí a batohů zjevně překvapen, ale vešli jsme se, nikdo neblinkal cestou a před šestou jsme dojeli na plzeňský CAN. Následoval oddílový pokřik, rozebrání dětí rodiči a pomalý odchod domů.

— Breptal a Míla