Skautské zpívánky (4. 3. 2012)

Zpívánky jsou soutěž, trvající už asi 20 let. My se na ně vydali letos poprvé. Tedy my … Tkanička a Danča. Soutěž probíhala v doubraveckém D-klubu v kategoriích jednotlivci, dueta a sbory. Každý (nebo spíš skoro výhradně každá) soutěžící zpíval(a) jednu lidovou a jednu populární písničku. Naše soutěžící vystupovaly samostatně i jako duo. Tréma s nimi lomcovala (jako i s většinou ostatních), což není divu. Vystoupit před jiné lidi a zpívat… Až na malé přehmaty (a občasné kousky sklerózy) ale byla všechna vystoupení úžasná. Od dvou malých kluků až k teenagerkám. I když … absolutně nejlepší bylo vystoupení sboru oldskautek ze 3. střediska. Roky tréninku jsou prostě znát :-).
V průběhu přestávky, kdy porota usilovně přemýšlela a vyhodnocovala, ještě řídila „zlobivá Mánička“ pro zájemce drobné hry u pódia.

Naše skautky vybojovaly třetí místo v kategorii duet, což bylo oceněné tričky s motivy zpívánek. Stejně jako asi všichni, dostaly také svůj perník s motivem a zbyl na ně i kus dortu (z dílny šikovných pořadatelek z 31. oddílu Vlaštovka) pro všechny možné vítěze.

A co vůbec naše dvě slavice zpívaly?
Tkanička Povídej, Dobrú noc a Hvězdu na vrbě, Danča Ach, synku, synku a Reklamu na ticho a jako duet Bejvávalo a Ovečku. Ještě „vyhrožovaly“, že přidají Franky Dlouhána, ale na toho už nevyšel čas.

Mimochodem, Danče strašně klapaly boty 🙂 a pro Tkaničku je největším nepřítelem mikrofon (aspoň to tvrdí).

— Milan