Setkání bývalých členů (8. 10. 2011)

Od grilovačky uplynul týden a už jsme se potkávali zase. Tentokrát u Edity v České Bříze a nikoliv současní rodiče, ale bývalí členové. Uplynulo pět let od posledního setkání, oddíl slavil 25 let a tak bylo na čase. Dorazilo těch bývalých členů se současnými (tedy vedením) dvacet osm. Počasí bylo opět zaplacené, i když asi jsme malý dloužek měli.

Cpali jsme se jídlem, prohlíželi staré kroniky a časopisy, k mání byly i fotopostery z posledních dvou let a ukázka současného skautského kroje. A hlavně se povídalo a vzpomínalo. Abychom ale jen nezakrňovali, zkusili jsme si přelézt slacklinu (někteří mírně zestárlí se nejdřív tvářili trochu nedůvěřivě, ale nakonec šli všichni), zastřílet z foukačky (to je prostě říjnový hit), zahrát si sluneční paprsky, na robotí programátory nebo sobolí šlachu (dospělácká vážnost a serióznost musela jít stranou), zavzpomínat, co jsme zapomněli z uzlů (byly i takové Lendule, které si prý na akci chystaly KPZtku a opakovaly morseovku). Když dorazil opožděný Hurvínek, došlo i na zpěv.

A drobnosti? Třeba jak Zuzka troubila na trubku, Lukáš štípal špalek se svým příslovečným talentem nebo jak jsme si zasadili památeční javor.

Každý z účastníků si domů odnesl upomínkový hrnek s oddílovým znakem, svou placku-jmenovku a rozjitřené vzpomínky na mládí a kamarády, které už potkává jen občas.

— Milan

SONY DSC