Malá mlsná opice jede na olympiádu (10. 4. 2011)

Letos 10. dubna se Malá mlsná opice vydala na olympiádu a malí Zálesáci nemohli mezi 16ti přihlášenými týmy světlušek a vlčat chybět. Sestavili jsme tři soutěžní týmy: Skřítky (Áďa, Týna, Lenka, Eva), Borůvky (Kája, Vanda, Džanetka a Ráďovo kamarádka Terezka) a Pokémony (Ráďa, Vojta, Márža, Tukan a Filip). Jejich dokumentaristy („nééé, nefoť mě zase“) byli Pejťa, Majda, Koště a Milan.

Všechny týmy si nakreslily svou sportovní vlajku (což byl u Borůvek dost zvláštní výtvor vzbuzující mnoho otázek, o co vlastně jde) a vyrazily na trať. Čekalo je kromě běhu po cestě (teda když zrovna běh nebyl nahrazen chůzí) řada disciplín, jako např. klackový golf (tenisák klackem do jamek), chůze rovnováhy s knížkou na hlavě (kdybyste viděli ty soustředěné obličeje :-)), házení šipek na terč, týmové namotávání lana na strom jeho obíháním, ale také řešení skautské křížovky nebo vytahování tonoucí mlsné opice lanem z řeky na most.

V místě startu a cíle (klubovny střediska Jožky Knappa na Plzeňské cestě) pak byla ještě k dobrovolnému vyzkoušení provázková prostorová síť (prolézt a nikde se nedotknout), provazová lávka, volné lano, přelézání po zkřížených lanech (pro Džanetku takzvaný „zouvák bot“), případně hlavolamy. Kdo chtěl, mohl se vyfotit s nefalšovanou Malou mlsnou opicí. Co na tom, že byla větší než většina soutěžících. Mlsná byla určitě.

Na stupně vítězů jsme si nevyšlápli, ale zasoutěžili jsme si a porazili společně lenost a brouka nechtěláka.

— Milan