Pomáršmelení (9. 4. 2011)

Po akcích s Máršmelákem (něco jako střediskové skororádcáky) jsme chvíli vymýšleli, co dál. Chtěli jsme, aby se účastníci předchozích akcí zase potkali, společně si zažili něco za odměnu.

Až přišla pozvánka…

Sejdeme se v sobotu 9. dubna ve Škoda parku v Doudlevcích, v co největším počtu a co nejvíc si to užijeme. Program byl spíš sportovní, ale i tak různorodý. Polovina se snažila pochopit, jak se navazuje uzel osmička na sedák, aby lezení na „plechovku“ (místní cvičnou lezeckou věž) bylo bezpečné. Ti nejúspěšnější se vysápali až na vrcholovou plošinku a mávali za zábradlím.

Druhá polovina pomalu propadávala kouzlu skákacích chůd, jejichž přivezení a provozování zajišťovala skupina hopsajících bláznů Sportiness. Takovéto pérovací vychytávky se nandají na nohy a boty, skokuchtivý se obalí chrániči téměř na všechno a jde se na věc. Napřímit se, věřit si a dělat první hopsavé kroky a skoky. Nakonec jsme si krom různých blbinek (skok vysoký, běh na rychlost) zakopali i Stiltball.

Aby vyžití a vybití nebylo málo, následoval přesun. Místem X byla klubovna 92. oddílu Kotva na břehu Radbuzy, gulášovka a bábovka od Limana, několik telefonátů těm, co ještě nedorazili a vodácký instruktor Pavel. Průběh byl jasný – nadlábnout se, vyslechnout minikurz vodáckého miniminima (hlavně, když se převrátíte, neotáčejte loď!), převléknout a přezout (nebo zout) se do vodního a hurá na vodu.

Několik desítek minut (několik hodin?) jsme překonávali proud či se nechali unášet, závodili a užívali si řeku. Sluníčko svítilo (až se z toho Pejťa dost nečekaně drobátko připekla…), bylo nádherně. A v závěru byl i Titanic… Šéfik zrovna plul sám, Koště na něj zaútočil tenisákem a Šéfik se otočil. Vyplaval a co udělal? Ano, otočil loď, její dříve vzduchová bublina se naplnila vodou a kanoe klesla ke dnu. Co dodat…? Když jsme vystupovali zpět na břeh, Balín ještě zlil svého spoluplavce Adana, takže celí mokří byli dva.

Po osušení sebe i lodí se uskutečnila cesta za obědem do místního restauračního zařízení. A pak poslední přesun – na bowling. Na tuto poslední fázi jsme přibrali i lidičky, kteří se předchozích legrácek nezúčastnili.

Tak co, bylo to fajn?

— Pejťa

SONY DSC