Maškarní 2011 (5. 3. 2011)

Opět po roce jsme se vydali do kulturního domu JAS, kde se zase konal Skautský Maškarák. Tentokrát se nesl v duchu Madagaskaru, což bylo znát i na celkové výzdobě prostředí a kostýmech ůčastníků. My jsme se sešli kolem jedné hodiny v klubovně, kde už začaly menší přípravy kostýmů. Po příchodu do JASU ale začaly ty pořádné přípravy. Za zmínku stojí náš Prales, Facebook, Červená Karkulka, Krakonoš, Tygr a Joker.

Měli jsme tam i pár klasických čumilů jako byl Milan, Lucka, Breptal. Až na menší problémy s akustikou to bylo fajn, viděli jsme vtipné souboje rytířů, břišní tance a, samozřejmě, vyhlášení nejlepšího kostýmu. To jsme nejčastěji obléhali my. První dvě místa v celkovém hodnocení vyhrál Krakonoš – Koště (za druhé místo) a Facebook – Šéfik za místo první. V doprovodných soutěžích jsme získali také diplomy za nejmodernější kostým, za nejděsivější, nejutancovanější atd.

Po pomalém odchodu jsme se vydali ke klubovně, kde se všechny Zubice vydaly domů a Křižáci zůstali na přespání. Mezitím se Míla vydal domů, aby smyl svojí zelenou hlavu. Po menším večeření se zahrálo pár her, pak se přestavila klubovna na „čajovnu“ aby se mělo kde spát. Pustili se nějaké filmy a pomalu všichni usnuli. Ráno se pustil další film, nasnídalo se, přestavěla klubovna a po skvěle stráveném víkendu se vyrazilo domů na oběd.

— Míla