Výprava za strašidly (26. 2. 2011)

V sobotu 26.2. byla na programu první oddílová výprava v tomto roce. Sešli jsme se kolem půl deváté u klubovny a vydali do Pohádkové země (což je v Darumě na Borech). Vzhledem k hojnému počtu účastníků jsme se rozdělili do tří skupinek a každá z nich obsadila jedno „stanoviště“.

První stanoviště bylo u těch, kteří to mají na starost, a dozvěděli jsme se tam, jak se vyrábí strašidla, případně rekvizity do filmu. Druhé stanoviště byl počítač u recepce, kde byl program s puzzly strašidel. No a třetí byla už pohádková země, kde bylo hojné zastoupení všech možných strašidel, ani peklo nechybělo.

Po necelé hodince jsme se odhodlali vyrazit za našimi vlastními strašidly. Jenže hned po východu z Darumy se Tomášovi ze Svišťů rozbila termosk, a tak s ním Míla odešel domů pro nový batoh a věci, protože tam měl menší potopu. Mezitím ostatní vyrazili na konečnou čtyřky, kde na Tomáše s Mílou počkali. Po jízdě tramvají, kterou Edita zažila po dlouhé době, jsme vystoupili na druhé straně Plzně a vyrazili na Krkavec do Údolí slibu a Údolí měsíčního svitu. Cestou jsme potkávali Zrcadelníka, kterému jsme se ale museli schovat. Po menším bloudění jsme udělali překážkový závod a šli do Údolí. Tam byla pauza na sváču, dalších několik her a odchod domů. Po několika dalších hrách jsme udělali společnou fotku, vyrazili na tramvaj a po vyhodnocení se rozešli domů.

— Míla