Výprava se Siriem (14. – 16. 9. 2018)

Pátek

Na nádraží jsme dorazili celkem pozdě v noci což znamenalo že byla tma a museli jsme jít asi 2/3 km lesem potmě… ale náhodou to bylo super.

Až jsme dorazili na základnu Svárožná tak jsme si řekli jak to funguje a dali seznamovací hru. Seznámili jsme se se spoustu lidma. Fungovalo to asi tak že kdykoliv v průběhu dne budou pouštěny sirény a to znamenalo že se máme sejít říkali že to může být i o půlnoci , ale to se naštěstí nestalo. Rozdělili jsme si pokoje na rádci/vedení holky a kluci šli jsme si vyčistit zuby a zalehly jsme do spacáků. Po asi 20 minutách se ozval alarm který nikdo nečekal protože říkali že žádný nebude. Dostaly jsme ůkol kde nás rozdělili do dvojic a měli jsme si co nejrychleji zbalit věci co jsme měli na papírku do batohu. Byla tam třeba baterka karimatka spacák atd… když jsme si to zbalili tak jsme se sešli před základnou kde nam vysvětlili žeeee to byl planej poplach .-.<- asi taková byla naše reakce.

Sobota

Budíček nebyl takže jsme se vzbudili asi kolem 9 hodiny ráno. Šli jsme na snídani vyčistit si zuby a pak bylo nachvíli volno do té doby co se spustilo to co nemá nikdo rád… ALARM za ůkol jsme měli  ve stejné dvojici utáhnout 3 těžké batohy do kopce. To jsme si říkali že to zvládnem, no jo… ale to jsme jěště nevěděli co v těch batozích je. BYLY TAM CIHLY POLENA KLÁDY A FLAŠKY S VODOU! Nakonec to zvládli skoro všichni. A chodilo se po dvojicích a ten kdo zrovna nešel tak hrál trojnohu a pak jsme hrály hru kterou Wewerka nazval cituji: „Budeme hrát takovou hru.“ (Někdo jí říká Sedánek – lidi sedí na židlích v kruhu.  Vždy se řekne nějaká charakteristika a kdo jí splňuje a může se hýbat, tak se přesune o židli doprava. Když tam už sedí někdo jiný, posadí se na něho. Ti vespod se hýbat nemohou a musí počkat, až z nich zase všichni sesednou, aby se taky mohli posunout. – pozn. redakce) Takže jsme hráli takovou hru pak jsme ještě večer hráli takovou hru kde jsme byli rozděleni do dvou týmu a zadávali nám ůkoly a pak už se nic nedělo.

Neděle

Jak tady píšu tak je z toho celkem poznat že program byl celkem řítký tááákže ani neděle nebyla moc hustá nejdříve jsme se vzbudili nasnídali a vyčistili zuby, poté jsme měli zase volno. Po chvilce volna jsme měli hru kde se vedení/rádci nás snaží trefit nerfkou chodilo se po jednotlivcích a některým se podařilo dojít do konce ale některým zase ne. Jako třeba mě :(. a ty co zrovna nehráli tak hráli hru hamoun. Poté zase byla spousta volného času a pak jsme se sešli na udělání si vlastní bagety a poté jsme se vydali na minivýlet kde jsme hrály vlajky akorát se šátkama na stromech. Pak jsme se vrátily a odešli směr zpět na nádraží odkud jsme odjeli vlakem rovnou do Plzně.

— Pavouk

Jen doplním, že se jednalo o výpravu, kterou připravoval Matěj z Doubraveckého oddílu Sirius jako součást čekatelských zkoušek. Zúčastnilo se několik Zálesáků a o něco více lidí ze Siria. Na naše poměry byl program poměrně volný, ale zase jsme měli o to víc času užívat si krásné babí léto na Šumavě.

— Koště