Aquavýprava Káňat (23.-25.3.2018)

Pátek

Sešli jsme se na nádraží a vlakem dojeli do Prahy. Do klubovny jsme se po příjezdu dostali metrem a pak tramvají. Při cestě jsme trochu bloudili, ale nakonec jsme trefili. Ještě ten den se šlo do obchodu koupit jídlo. Večer jsme se domluvili, jak to bude probíhat následující den. Pak jsme si zahráli nějakou tu deskovku a šli spát, abychom byli na další den plní energie.

— Týna

 

Sobota

Vstali jsme cca v 7:30 ráno a nasnídali jsme se. Po snídani jsme si sbalili a odešli na stanici Vozovna Kobylisy, odkud jsme dojeli na metro, které nám těsně ujelo. Metrem jsme dojeli na Opatov, kde jsme přestoupili na autobus. Autobusem jsme dojeli do Čestlic a došli do Aquapalace Čestlice. Koupili jsme pro každého vstupenky na tři hodiny. V Aquapalace bylo spousty tobogánů a skluzavek a také různé bazény.

Po odchodu z Aquapalace jsme se naobědvali a jeli do klubovny, kde jsme si odložili ručníky a plavky a odjeli do města. Ve městě jsme prošli přes Karlův most a pokračovali jsme na Staroměstské náměstí. To, že se Staroměstský orloj opravuje, nás napadlo až těsně před náměstím, tak jsme se koukli alespoň podívali na lešení a odešli jsme na zastávku Národní divadlo a tramvají dojeli do Kobylis.

V klubovně jsme se jen navečeřeli (byl buřtguláš) a šli jsme spát.

— Martin

 

Neděle

Ráno po probuzení jsme si začali balit, protože by pak nebylo moc času. Když jsme se nasnídali a měli zabaleno, vydali jsme se tramvají na Petřínskou rozhlednu. Prošli jsme se po Petříně a potom jsme šli na lanovku, která jela z Petřína dolů. Nastoupili jsme do tramvaje, která nás měla zavést až do Kobylis, ale ta jela trochu jiným směrem. Museli jsme tedy přestoupit na správnou tramvaj, která nás do Kobylis zavezla. V klubovně jsme se naobědvali, uklidili, dobalili a vydali se na nádraží. V Plzni na hlavním nádraží jsme si dali pokřik a rozešli se domů.

— Ondrajda