Výprava Káňat na Kladskou (20.-22.4.2018)

Pátek

Sešli jsme se na nádraží a jeli do Ošelína. V Ošelíně jsme si vybalili a někteří jsme se vydali na procházku otestovat mosty. Jeden z mostů testy nepřežil :-(. Po procházce proběhl jeden z nejoriginálnějších nástupů všech dob, si myslím, a po „ukázkovém“ nástupu jsme dořešili Čarodějnice. A pak už byli všichni unavení, tak jsme šli spát.

Sobota

Vstali jsme, následovala hygiena, snídaně a kraťoučká cesta na vlak. Vlakem jsme nejdříve jeli do Mariánských Lázní (měli jsme asi 40 minut volna) a poté do Lázní Kynžvart. Prošli jsme zámkem a šli na Kladskou. Cestou jsme se rozdělili a první skupina ze dvou zabloudila na chvilku. Po náročném hledání jsme se přece jen sešli na Kladské. Na Kladské byla opět chvíle volna, když jsme čekali na autobus. Přijel malý autobus a lidí bylo hodně. Museli jsme se tam namačkat. Jeli jsme zase vlakem a dojeli do Ošelína. Po příjezdu jsme si zkoušeli stavět plachtu, ať jsme připraveni na vandr, který nás čeká. Nakonec jsme se rozhodli, že tuto noc budeme spát pod širákem, ať ráno můžeme sledovat vlaky.

Neděle

Sledovali jsme vlaky, šli na snídani, hygienu atd. Rozhodli jsme se, že půjdeme na Anakondu. U Anakondy si někteří jedinci dokonce ochladili nohy. Vrátili jsme se a měli hru o odpadcích (jak dlouho se v přírodě co rozkládá). Pak už následoval jen úklid a balení. Po úklidu a balení proběhla klidná cesta zpět do Plzně. Za mě moc vydařená akce.

— Písk