Amazonská výprava (24. 3. 2018)

Sobotní výprava Zubic nás zavedla směrem Dýšina.

Když jsme vystoupily z vlaku, hned jsme svěřily mapu Zubicím, ukázaly jim cíl a nechaly se vést. Nejdříve jsme si prohlédly golfové hřiště a poté už jsme se daly směrem na Kokotské rybníky. Cestou nesměla chybět ani nějaká ta hra. Kromě klasiky ve formě Bomba, Medvěd, Povodeň jsme si například hrály s abecedou nebo si cvičili vazbu při výrobě ,,žebříku“. Po příchodu k rybníkům jsme si daly oběd, vyfotily pár fotek a pokračovaly v cestě.

Další zastávkou nám byly tunely u Ejpovic. Opět jsme si daly něco malého na zub, rozloučily jsme se s cyklistou, který se rozhodl vjet do jednoho z tunelů, a vrhlyi jsme se na šifry. Díky rozluštěným úryvkům jsme obdržely dopis, na jehož základě byl nalezen i amazonský poklad. Ten jsme si však kvůli času nechaly až na nádraží.

Závěr byl spíše sportovnější, protože vlak nemá ve zvyku čekat. Tento si to ale rozmyslel a rozhodl se, že bude mít zpoždění, a tak jsme měly alespoň čas na rozbalení pokladu. Sladké překvapení bylo rychle rozděleno a v některých případech i snědeno. Poté už nás čekala jen cesta domů.

— Áďa