Výprava My Little Pony (3. 6. 2017)

Sešli jsme se (družina Káňat) na nádraží v 7:45 a vyrazili do Zdic. Tam jsme se vydali na náměstí, odkud jsme pokračovali po žluté. Cestou jsme se seznámili s tématem výpravy, které bylo „My Little Pony“. A pokračovali jsme dále směr Vraní skála. Když jsme po dlouhém kopci na chvíli zastavili, zahráli jsme si Molekuly (vylepšené). Po další chvíli cesty jsme dorazili do lesa pod vrcholem skály, kde jsme se dozvěděli, že bude stopovačka. Po doražení do cíle stopovačky jsme měli najít poklad. Pokladem byla naše nová družinová vlajka. S vlajkou jsme se vyfotili a stoupali vzhůru na Vraní skálu.

Po zdolání vrcholu jme pospíchali, abychom stihli muzeum Výtopna ve Zdicích. V muzeu jsme se podívali do parní lokomotivy, do historického vagónu, ale i do lůžkového a jídelního vozu. V muzeu měli i autobusy, náklaďáky, ale i auta. A pak jsme pospíchali na nádraží, ale zbytečně, jelikož náš vlak měl půlhodinové zpoždění.

Doplňky redakce:
Programově měly výpravu na starosti Písk a Listí. Každý si zvolil svého poníka a za hry získával barvené kameny dobrých vlastností. Her bylo víc, než jen „molekuly“ :-).
Na stopovačce se ukázalo, že většina trpí sněžnou slepotou a že nejlepší, jak najít značku, je jít v zástupu. Uf.
Káňat šlo na výpravu devět: Písk, Listí, Džanetka, Týna, Mirka, Ondrajda, Ýtý, Pavouk a Martin. S nimi Milan a Hejvy.
Vraní skála i Výtopna určitě stojí za vidění.
Mimochodem, víte proč Číňané sní víc rýže než Japonci? (cív hcij ej ežotorp)

— ÝTý

My Little Pony