Svojsíkův závod – Osmý kontinent (22. – 23. 4. 2017)

Sobota

Když jsme přijeli, postavili jsme stany a pak kolem 11-té hodiny byl nástup.
V tu chvíli, když jsme vyráželi, se rozpršelo. Jako první úkol jsme přepluli řeku a za řekou byla skála. Po této skále jsme museli lézt. A potom když jsme hledali stanoviště, jsme omylem vyrušili pohřeb. Bylo tam dost kreativních stanovišť, většinou zaměřených na týmovou spolupráci.
Když jsme dorazili, začali jsme luštit a dělat večeři, byly těstoviny s kečupem a sýrem. Martinovo mamka nám přivezla malé vánočky a odvezla usušit mokré oblečení.

Pozn. red.: Martinovo máma určitě přispěla k tomu, že všichni mokro a zimu přežili bez nastydnutí. Děkujeme.

 

Neděle

Ráno už jsme měli oblečení suché. Vyrazili jsme na další stanoviště (některá byly oba dva dny a pak buď jen v sobotu nebo neděli). Často jsme ty stanoviště nemohli najít, například zdravovědu, ale alespoň v neděli už nepršelo.
Jakmile jsme dorazili, rychle jsme dopisovali informace do deníku. Nestihli jsme všechno, ale něco málo ano. Na hlavním nástupu (posledním) nám vyhlásili výsledky. První den nám vycházelo, že jsme třetí, ale po druhém dni šestý. Neboli jsme nepostoupili, ale hlavní je, že jsme si to užili.

Pozn. red.: Šesté místo ze 14ti není špatné, ne :-)? Jinak pohled zvenku – tým (Džanetka, Písk, Martin, Ondrajda, Ignor) fungoval mnohem líp, než jsme čekali. A ještě doplnění info: okresní kolo proběhlo v okolí Zábělé a Věžky se stanováním v kempu Dolany.

— zapsala Písk

Svojsík 2017