Výprava Zubic a Svišťů za Pokémony (22. 4. 2017)

Výprava začala tím, že jsme měli sraz na vlakovém nádraží, ale jeli jsme autobusem. Když jsem dojeli, tak jsme šli asi 1 km a došli jsme za most, kde jsme hráli hru. Jelikož to byla výprava za pokémony, tak tři roveři byli Rakeťáci a zbytek byli Pokémoni. Rakeťáci měli za úkol Pokémona chytit tím, že ho trefili míčkem. Po zásahu si Pokémon dřepnul a další ho osvobozuje tím, že se ho chytne za hlavu a udělá 10 dřepů. Pokud Rakeťák chytne dřepujícího Pokémona, tak se pokémon stává také chyceným a dřepne si. Rakeťáci získávají body po přenesení pokémona k pokébalům. Po každém kole se měnila sestava Rakeťáků. Hrála se celkem 3 kola.

Potom jsme šli dál na cestu k hřišti, kde byla krátká pauza na svačinu. Byly zde kůly a my se na nich přetahovali. Potom jsme šli lesní cestou až ke kamennému bludišti. Zde jsme hráli hru – Packman. Dvě až tři děti byly duchové a zbytek Packmani. Duchové byli uprostřed bludiště a Packmani na kraji. Úkolem Packmanů bylo dostat se doprostřed, aniž by je chytnul duch. Chycení Packamani odešli k roverům a hra pro ně skončila.

Hned při první kole Kája běžela před duchem, zakopla o kořen a spadla na kámen, o který si narazila hlavu (pozn. red.: nakonec to skončilo nějakou tou trochou krve, varianta otřesu mozku se nepotvrdila, na úterní schůzku už přišla). Další kola už bylo zakázáno běhat.

Potom jsme šli na kopec. Kromě Káji, která s Breptalem čekala na auto. Přijelo policejní auto, protože jiná měla zákaz vjezdu.

… Cvrček

A pokračuje Anče …

Kája zůstala s Breptalem a čekali na auto.

My jsme vyšli na kopec, kde nám vedoucí řekli, ať pomocí klacku ukážeme sever. Všem se to nepovedlo. Pokračovali jsme dále do lesa, kde se nás opět vedoucí zeptali na sever a opět se to všem nepovedlo. Když nás došel Breptal, následovala hra o poklad, který bránila Čiky. Byli jsme rozděleni do dvou týmů, podle počtu lidí držících se za ruce byla odstupňována velikost pokladu, který si můžeme odnést. Poklad byl velký, sladký a všechen jsme ho posbírali, rozdělili ve družstvech mezi sebe a snědli :-).

Potom jsme opět vyrazili dále po lesní cestě s krátkou zastávkou na ukázání severu a krátkou hru s názvem Zombie. Potom jsme přešli po mostě a byla krátká pauza a hra s názvem Jeleni a vlci.

Opět jsme pokračovali lesní cestou. Na kraji lesa byla poslední hra – Pokémoni. Zaběhnout pro vajíčko, u Čiky si vylosovat pokémona, kterého budeme mít a pak jsme mezi sebou bojovali. Vyhrál Vašek s Dádou. Výhru ale nedostali. Cestou skočili snad do každé kaluže, takže výhru mohli dostat na další schůzce, pokud jim maminky dosvědčí, že si sami usušili a umyli boty, ponožky a kalhoty. (pozn.: výhru na schůzce dostali)

A už jenom jízda autobusem a vyzvednutí rodiči. Někteří (hlavně našich výherců) se tvářili udiveně, když uviděli děti.

— Cvrček a Anče

Pokémoni duben 2017