Závod vlčat a světlušek (14. 5. 2016)

Moje poslední (v příštím ročníku už nesplním věkovou hranici) účast na ZVAS. Sraz byl v 8:15 před klubovnou a čekalo se už jen na mě (asi proto, že to mám ke klubovně nejblíže).

Tentokráte byla účast velká, 13 týmů vlčat a 14 světlušek (pozn. MK: náš tým Zubic = Piggy, Anče, Rozárka, Fantylka a Majda). Téma závodu bylo Jak vycvičit draka. Úkolem je nasbírat co nejvíce bodů a počítá se i čas (pozn. MK: orientačně). Ten by byl jistě lepší, kdybychom 2x nekufrovaly (což je pro většinu a hlavně Milana nepochopitelné – pozn. MK: to je, zvláště to vracení se ve vlastních stopách místo cesty vpřed). Naštěstí byla v týmu Piggy (pozn. pro Milana: sedni si, než budeš číst dál), tak nám už potřetí a skoro i po čtvrté bloudit nepovolila (pozn.: Milane, žiješ? – pozn. MK: Cože?!!! Asi mám dodatečně infarkt.).

Úkolů bylo celkem 8 a navíc jsme musely zkrotit 8 draků. Úkol č. 1 zatlouct a vyndat hřebíky – to bylo v pohodě, zapálit svíčku – v tom větru to fakt nešlo (pozn. MK: ale šlo, jen si to správně zakrýt). Úkol č. 2 – doprava – vyřešit dvě křižovatky, najít jmenované značky a určit 4 z 5 základního vybavení na kolo – bohužel jsme si nemohly radit (pozn. MK: hlavně křižovatky byly masakr). Úkol č. 3 – zdravověda (díky kufrování pro nás až č. 4 – škrábanec, vymknutý kotník a popálenina 2. stupně) – to nám celkem šlo. Úkol č. 4 – na mapě najít město a zjistit, jak se tam podle jízdního řádu dopravíme – dopravily bychom se, ale film bychom neviděly – v televizním programu „určitě“ nebyl. Úkol č. 5 – lanové překážky – no, některé z nás byly ve svém živlu (hlavně já). Úkol č. 6 – hlavolamy – puzzle a sudoku nám šlo, ale zakrýt obrázek tak, aby zbyli jen 4 draci, se nám nepovedlo. Úkol č. 7 – poznávání rostlin a živočichů – 5 z 8 je dobrý nebo ne? Úkol č. 8 – udělat sendvič podle ukázané předlohy – jen oloupat okurku nám chybělo, argument, že takhle je sendvič zdravější, nám neprošel. Draky jsme uklidnily ochočovací technikou – tanečkem, který jsme si samy vymyslely.

Dosáhly jsme 53 bodů, myslím, že mě osobně se vše povedlo, jen škoda, že jsem s Piggy nezvládla celkově tým. Nakonec to dopadlo dobře. Byly jsme 6 (ze 14), sice jsme nepostoupily do krajského kola (pozn. MK: chyběly jen dva body, stačilo si jen zapamatovat víc jmen draků z cedulí u stanoviště, kterých si ale naše soutěžící moc nevšímaly), ale už víme mnoho dalších věcí.

— Anče