Zálesácké vánoce (11. – 13. 12. 2015)

Pátek

Sraz byl 16:50 na vlakovém nádraží. A proč? No protože začínají ZÁLESÁCKÉ VÁNOCE!! Sešlo se nás neuvěřitelných +-50 a nálada byla skvělá. Honzík byla naším styčným důstojníkem, takže nás bez problémů dostala do vlaku. A kdo že to byl? Družina Křižáci, Káňata, Zubice, Papoušci a Svišti. Po vystoupení z vlaku vedl naší „malou skupinku“ Breptal. Začala malá procházka po Rokycanech a to až ke klubovně, kde jsme měli spát. Byla to legrace. Ukázalo se však, že cesta je nejenom bahnitá, ale i mokrá. Před nalezením klubovny voláme na Koštěte a ten nám oznamuje, která že to klubovna je. Tím nastává komická situace, vyndejte si přezůvky. Určitě je máte navrchu batohu :-D.

A jak už to bývá, začala pěkná tlačenice před vchodem dovnitř :-). Všechny batohy byly na jedné hromadě ve velké síni, aby si vyslechly, kam se půjdou vybalit. Mezitím jsme se postupně dozvídali, kde a kam co. Už teď si říkám, že tahle klubovna nám chybí tam u nás na Borech :-D. Pak jsme si zahráli super hru o Ježulínkovi. A u Breptala se dokonce objevila Ježulčice :-D, srandy bylo kopec. Dokonce jsme měli loutkové představení, bylo tu několik postaviček, které pojedou vlakem. Dozvíme se, že jedeme v Pohádkovém expresu na pomoc Ježíškovi. Pak se ještě trochu najíst a pak už hupky dupky připravit se na spaní. No jo, ale co bude s dárky a Ježíškem? Inu, musíme se vyspinkat, abychom mohli pomoct.

Dobrou noc :-).

— zapsala Merry

Sobota

Ráno se vstávalo ještě za tmy 😀 a rozcvičku nám vedl Wewerka. Po rozcvičce si každý provedl rychlou hygienu a nasnídal se. Po snídani jsme děti vypustili po skupinkách do města, aby mohly najít indicie k hledání vánočního stromečku. Cca ve 12 se sešly na náměstí, vyměnily si informace a vydaly se do domečku na oběd. K obědu jsme měli výborné rizoto od „Čiky a spol. aneb zboříme celou kuchyni“.

Po obědě i přes reptání děti nacvičily koledy pod vedením mě, Danči a Tkaničky. A vydali jsme se do tělocvičny, kde měla Kája připravené tematické hry, které se dětem moc líbily, i když si myslím, že vedoucí si je užili mnohem více. 😉 Po návratu z tělocvičny se děti vydaly hledat stromeček s dárky, abychom si je mohli po večeři rozbalit a prohlédnout.

Na večeři jsme měli každý řízek dle vlastních chutí a bramborový salát od Lucky. Samozřejmě jsme si po večeři rozdali dárečky a pobavili se nad Koštěcím štěstím (prý si rozdělávání novin velmi užil a bude si mít čím mýt pozadí doma). Po rozbalení dárků šly dětičky spát a vedoucí se bavili nad knížkou, kterou dostal Koště, a následně si zahráli hru, ve které jsem, bohužel, prohrál, jelikož jsem nikoho pořádně neznal 😉 (Pravda/Lež)

— zapsal Kocour (externista z Jaroměře)

Neděle

Budíček byl v neděli v 8:00 hodin. Po rozcvičce – tentokrát už za světla, jsme šli na snídani. Po snídani jsme si šli zabalit věci a uklidit jednotlivé klubovny, ve kterých se spalo. Když jsme už měli všechny věci zabalené, někdo šel ven hrát ještě nějaké hry a jiní pomáhali vedoucím s rádcům. Museli jsme naštípat třísky na podpal a nasekat dřevo za to, co jsme protopili, dát stoly a židle tak, jak původně byly, vytřít podlahy apod. Pak jsme šli na oběd.

K obědu jsme měli dobrý bramborový guláš s chlebem. Potom jsme si umyli ešůsy a dobalili je do svých batohů. Vysbírali jsme okolí kluboven od odpadků, které určitě nebyly od nás, a pak jsme měli krátký odpolední klid. Když skončil odpolední klid, vyndali jsme batohy ven před klubovnu pod střechu, kdyby náhodou pršelo, a hráli ještě další hry – teď už úplně všichni. Ke svačině jsme měli půl tatranky, půl jablka a mandarinku. Po závěrečném focení, kdy Milan mezi nás dobíhal, než se spustí samospoušť, jsme si nandali batohy na záda a šli jsme na rokycanské nádraží. Spousta z nás mělo batohy trošku větší než ty, se kterými jsme přijeli na vánoce. Když nám přijel vlak, nastoupili jsme a jeli do Plzně. Na nádraží jsme si dali oddílový pokřik a na většinu z nás čekali u vlaku rodiče. Rozloučili jsme se a vyrazili domů.

— zapsal Ondrajda