Ve stopách Sherlocka Holmese (10. – 12. 4. 2015)

Pátek

V Plzni LP 10. 4. 2015 se u velké sochy hutníka sešla skupinka skautů a skautek (celkem 43). Začínala zde totiž Povelikonoční výprava, které se zúčastní oddíly Zálesák a Šipka (a roveři kmene Sakura). Do vlaku jsme se dostali snadno a bylo překvapivě i dost místa na sezení. Cestou jsme dostali malý dotazník nazvaný Test pro pomocníky Sherlocka Holmese. Všichni jsme se divili, co to jako je? Nicméně po vyplnění jsme uviděli místo určení a to byly Klatovy. Šli jsme z nádraží a potkali jsme první křižovatku a nastala Smrčkova přecházecí technika. 
Cesta do klubovny byla naprosto šílená, táhli jsme se mezi domy do kopce a přitom jsme mysleli, že už nedojdeme. Avšak po velikánském kopci se nám naskytl pohled na rozlehlou budovu. Ano, byla to ona skautská klubovna střediska Královák. Markýza nám předtím, než se ubytujeme, zadala hru na celý víkend, jmenuje se Výzva a spočívá v tom, že pokud někdo řekne ve slově číslo 3 nebo jeho násobek, tak ten druhý řekne Výzva a ten první si musí dotknout nosem o zem. Nejdřív to nikdo nechápal, ale postupně jsme se do toho zapojili všichni. 🙂 
Vedoucí nás pak zavolali, abychom se ubytovali, dostali jsme se do velké místnosti, my kluci jsme šli dozadu, abychom měli klid a mír před holkama, takže vybalit a vyndat všechno jídlo na stůl. Našim dalším úkolem bylo se najíst, což nebyl vůbec žádný problém. Hlad jsme měli jako vlci, když tu najednou nás vedoucí zahnali do společenské místnosti, kde sedělo 6 osob. Nastala scénka, kde se každý představil, protože pan Alois Mašek se ztratil či co, takže ty osoby syn Samuel Mašek, komorná Monika, rodinný dr. Watssason, manželka Aloise Zdena Mašková, Alžběta Kolomičenková a bratr Aloise Frederik. Nakonec se dostavil sám slavný Šerlok Holmes a jeho výslech. Na konec večera bylo promítání o Sherlocku Holmesovi a pak jen vyčistit zoubky a spát. Dobrou noc. 🙂

— Rysové a Merry

Sobota

Sobotní ráno jsme byli na rozdíl od nadchazejicích dnů probuzeni „něžně“ : Koštětem. Po ranním nástupu jsme si dali pro některé náročnou rozcvičku,“alespon po ránu“. Jako Sherlockovi pomocníci jsme na klatovském náměstí zahájili hon na indície. Jako poslední jsme skončili my (Elis, Eliška, Radka, Pavouk a Tamal). Poté jsme se rozhodli vyšlápnout si Černou věž, ti ze strachem z výšek zůstali v bezpečí pěkně dole a někteří klaustrofobici tam měli také zůstat :D.
K obědu jsme měli pečené špekáčky s málo osolenou kaší, ale pochutnali jsme si, o polední pauze si ti, co chtěli, došli na výbornou zmrzlinu a pak jsme se vydali do parku, kde jsme hráli vybijenou a spojovali otisky se jmény za nové indície.
Když jsme dorazili zpátky, navečeřeli jsme se a zahráli si Partičku, u které jsme se smíchy popadali za břicha. O něco déle jsme nachytali Bédu Větvičku – zahradníka, který střílel venku krtky a vyslýchali ho. Celý den jsme (někteří starší) zakončili partičkou pokru :).

— Elisa

Neděle

Vstávali jsme v 8:30. Oblíkli jsme se a šli jsme na rozcvičku. Na rozcvičce jsme hráli hry: záchodová víla, teplík a špendlík. Po rozcvičce jsme si vyčistili zuby a dali jsme si snídani. Když jsme dosnídali, tak jsme se sbalili. Hned, jak jsme si sbalili, šli jsme ven a tam jsme hráli hru maják, lodě a útesy. Pak jsme šli zpátky dovnitř a dali jsme si oběd. K obědu byla gulášovka a těstoviny. 
Po obědě bylo vyhlášení a zjistilo se, že Aloise Maška nikdo nezavraždil, ale že odjel do Řecka na veletrh jedovatých pavouků. Vyhrála Terky skupina. Vzali jsme batohy a vyrazili jsme na nádraží. Když jsme dorazili do Plzně, dali jsme si pokřik a rozloučili jsme se.

— Písk