Dětský domov Trnová (12. 4. 2014)

Pět Křižaček a dvě starší Zubice se vypravilo na sobotní návštěvu s úsměvem a hrou. V pozdním ránu spolu s Pepíkem dojely vlakem do Kaznějova a odtud si daly menší procházku do Trnové. Cestou si donacvičily dvě krátké scénky na pohádková témata – Popelku a Krtečka.

V Trnové se k výpravě přidal ještě Milan. Ve dvě hodiny nastal čas na stisknutí zvonku a začátek návštěvy v dětském domově. Nejprve jsme uvnitř po uvedení maňáskem – kašpárkem odehráli obě nacvičené scénky pro dvacet tři dětských párů očí a čtyři „tety“. Úžasné bylo např. sledovat Popelku (Anetku), jak jede na Juráškovi (Terce).

Po scénkách jsme se přesunuli na zahradu, kde jsme nejdřív zkusili několik her, třeba honičku s Mrazíkem, který dotekem zmrazuje vše živé, a sluníčkem, co zase oživuje, klasickou cukr-káva-limonáda… a pak jsme asistovali u oblíbených her místních dětí. Anetka byla u houpaček, Maya na kolotoči, zbytek např. ve vláčku, honil se, kopal si… Dvě z místních holčiček na oplátku Milanovi zahrály Červenou Karkulku (i když se nám do toho pořád chtěla plést Ariel :-)).

Když jsme o dvě hodiny později odcházeli, protože vlak nečeká, některé z našich skautek by byly ještě zůstaly a některé byly hodně naměkko. Dětský domov v Trnové je hezký, nádherně vybavený, „tety“ jsou hodné a snaží se, ale jen máma s tátou jsou rodina.

Snad si naše holky z návštěvy kromě rozdání úsměvů i vzaly něco pro sebe. Každopádně jim děkujeme za chvíli radosti, kterou dokázaly rozdat, i za dětskou otázku na rozloučenou: „Přijdete ještě?“

— Milan