Skauti v rádiovce (4. 8. 2012)

V sobotu 4. srpna pořádalo Radio Samson ve spolupráci se Starým Plzencem na Radyni hudební akci Samsonova rádiovka. Byli jsme osloveni, jestli máme zájem se při té příležitosti představit návštěvníkům. Jestli máme zájem? Zájem máme vždycky, když máme trochu času. A tak jsme v davu 8 lidí, kteří se právě vyskytovali v Plzni, posbírali věci, naložili do aut a hurá na místo.

Pod vrcholem Radyně jsme zabrali kus lesíka a připravili tam několik disciplín. Zájemci si mohli vyzkoušet přechod po X-lanech, na nichž neustále viselo nějaké dítě, nebo pád 🙂 ze slackliny, dvojice zdolání vodorovných V-lan (spíše pro dospělé, mezi kterými se našli leckteří odvážlivci, ale i starší děti zápasily s rozevírajícími se lany a s důvěrou ke druhému z dvojice) a pro malé děti jsme měli připravený bonbónový poklad na konci Ariadnina bludiště. Aby to nebylo tak jednoduché, hlídač bludiště vyžadoval po zájemcích zodpovězení otázky nebo splnění úkolu. A tak se dětmi hemžilo kolem našeho infoparavánu s plakátky skautských znalostí a fotopostery z akcí, kde bylo možné řadu odpovědí najít.

Celkově byli spokojeni organizátoři, těch několik stovek našich návštěvníků (řada z nich přicházela opakovaně) a v principu jsme mohli být i my. Nejen že se povedlo počasí a lidí bylo dost, takže jsme svůj čas nevynaložili zbytečně, ale ještě jsme si sami mohli odladit podobu některých disciplín (typicky funkci správce bludiště, na místě Pepíkem vymyšlenou).

A perlička na závěr:
Náš mladý, perspektivní a nejkrásnější Koště (Eva promine) dělal i rozhovor s Jardou Samsonem Lenkem do živého vysílání rádia Samson. Asi máme novou mediální hvězdu :-).

— Milan