Pohádková cesta (17. 9. 2011)

Druhý ročník akce pro veřejnost Hodíme se do pohody, špacírujem kolem vody, tentokrát pod názvem Zpátky do tepláků (prostě retro akce) proběhl opět v okolí arboreta Sofronka a za naší (střediskové) účasti (asi jsme se na prvním ročníku líbili :-)).

Členové oddílu Šipka obsluhovali stanoviště s řezáním polínek (na naprosto neuvěřitelné skládací duralové koze) a zatloukáním hřebíků, tedy činnostmi, které už dnes ne každý ovládá. Také leckteré děti koukaly na pilu a kladívko dost nedůvěřivě (a leckteří rodiče na tom nebyli o mnoho lépe).

Na druhém stanovišti (obsluhovaném Zálesákem) jsme měli natažený tarantuling (vodorovnou lanovou síť), se kterou jsme na prvním ročníku sklidili takový úspěch, že si ji pořadatel vysloveně vyžádal. Oblíbenou byla i tentokrát, některé děti ani nechtěly dolů. Jako doplněk tarantulingu jsme natáhli ještě slacklinu (pás asi 5 cm široký, po kterém máte bez držení přejít – nemnoho těch šikovných to zvládlo, třeba Koště :-)).

Nevíme přesně, kolik kolem nás prošlo účastníků akce, ale rozhodně to byly stovky. A hlavní pořadatel s námi byl tak spokojen, že už si nás rezervuje i na další rok.

Perlička: Protože odboru sociálních služeb zbylo ve stánku spousta placek a my se jim líbili, odcházeli někteří z našich pořadatelů domů řádně oplackovaní.

— Milan