Stopou bratra Šiwy (9. 10. 2010)

V sobotu 9.10.2010 se konal další ročník oblíbeného závodu, pořádaného na Senečáku střediskem Stopa. Po loňských 2,5 hlídkách jsme jich letos postavili 5,25 :-).

Světlušky a vlčata měli značenou trať a na ní různé úkoly jako přeskok lana, překážkovou dráhu, střelbu z vodní pistole a kuličkové pušky, zavazování bot poslepu, poznávání přírody, sekání sekerou na terčík apod. Mladší a starší skauti dostali jen mapu s určenými stanovišti. Pořadí jejich průchodu si mohli určit sami. Vedle disciplín obdobných těm pro mladší je čekaly také otázky (v kterém roce byly kde olympijské hry, kdo vynalezl telegraf a zároveň známou abecedu – Samuel Morse, která vlajka patří kterému státu, …) a někde jen kódy k opsání. Třicet stanovišť (nebo co nejvíce z nich) museli stačit do 3 hodin.

A výsledky?

V mladších skautech byla hlídka Liščák, Honza, Tkanička a Veverka šestá (z šesti, což nevypadá až tak nejlíp, ale byli vlastně na zkušené) a hlídka Lucka, Majda, Šéfík a Breptal čtvrtá (tady tedy kluci mohli trochu lépe spolupracovat). Ve vlčatech byla naše hlídka Ráďa, Martin, Vojta a Pája jedenáctá (z dvanácti, ale byli to z velké části úplní nováčci, kteří jsou u nás pár týdnů) a navíc Kecal obsadil desáté místo se třemi malými (doslova) vlčaty z jiného oddílu. Ve světluškách pak hlídka Manka, Cipísek, Vanda a Klára byla pátá (z deseti, to jde ne?) a hlídka Terka, Kája, Áďa a Čert zvítězila (blahopřejeme – potléééésk!! :-)).

Memoriál Šiwo je u našich skautů hodně oblíbený, takže zřejmě zase za rok.