Malá mlsná opice (11. 4. 2010)

V neděli 11. dubna jsme se zúčastnili již druhého ročníku Malé mlsné opice, tentokrát Na pouti. Naše dvě hlídky, Piráti (Áďa, Klára, Týna a Čert) a Čarodějky (Manka, Vanda, Terka a Kája) se potýkaly na trati s úkoly typu složit džbán na vodu, projít trať ve svázané skupině, najít poslepu med, postavit rozhlednu (ze špejlí a maršmelounů, které pak skončily v nenasytných tlamičkách). Kromě úkolů občas na trati i běžely :-).

Čekající, kteří právě nebyli na trati mohli soutěžit v kreslení obrázků, letech vlaštovek, zkoušet hlavolamy apod. Před vyhlášením výsledků se všichni účastníci ještě ve velikém kruhu naučili „opičí tanec“, který možná některým sušším divákům připadal divně, ale byla to legrace.

Z celkem 15ti hlídek obsadily Čarodějky 7. místo (víc běhaly) a Piráti byli (nebo spíš byly) 10.-11. (tady to slečny s tím běháním tolik nepřeháněly), což docela jde, ne? Počasí nám letos nepřálo (na trati občas poprchávalo, při odchodu padaly dokonce kroupy), ale skauti nejsou žádní čajíčci. Příště třeba bude líp.